avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara! Avem nevoie de putin ajutor, sa ne ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara! Avem nevoie de putin ajutor, sa ne lamuriti cu urmatoarele ...

Buna seara!
Avem nevoie de putin ajutor, sa ne lamuriti cu urmatoarele lucruri.
Pe scurt, se da urmatoarea situatie:

2 parinti care au 3 copii. Parintii au proprietati (terenuri cu sau fara casa, terenurile sunt unul lângă altul). Au divortat si in urma partajului mama are 75%, iar tatal are 25%. Tatal este necasatorit, mama s a recasatorit. Parintii vor sa dea celor 3 copii proprietatile pe care le au, sa fie proprietatile pe numele copiilor. Pentru asta vor sa faca comasarea proprietatilor ca mai apoi sa le imparta în 3 părți (câte una pentru fiecare copil).

1. Se poate face comasarea pe numele copiilor direct?
2. Se poate face comasarea doar pe numele tatalui care nu este casatorit?
3. Ca copii, nu dorim sa fie comasarea proprietatilor si sa apara pe acte actualul soț al mamei. Avem incredere in mama noastra, dar nu in actualul ei sot. Cum putem proceda?
4. Daca se face comasarea proprietatilor pe numele mamei, ea fiind casatorita in momentul actual, intra si sotul ei pe actele care se fac acum chiar daca parintii naturali au agonisit proprietatile inainte de sotul actual al mamei?
5. Ce alte variante ar mai fi?

De menționat ca unul dintre cei 3 copii are autism, neavand capacitatea de discernamant. Mama este reprezentantul legal al copilului cu autism (copilul are 21 de ani, fiind cel mai mic).

Mulțumim anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ale . , utilizator 18:51, 6 Decembrie 2023
Pentru copilul cu autism se va numi un curator prin instanta deoarece mama este, în cazul acesta, și vânzător și cumpărător.
Cel mai ușor este sa se facă contract de vânzare-cumpărare sau donație de către ambii părinții către toți cei 3 copii. Astfel se realizează și "comasarea" juridică. Cei 3 copii devin proprietari pe cote părți a terenurilor, după care ei fac ieșirea din indiviziune, împart terenul mare în 3 și devine fiecare proprietar pe bucata lui.
În ceea ce privește relația cu soțul mamei - dacă sunt bunuri dobândite înainte de căsătorie, aceste bunuri nu se împart în caz de partaj, dar, în caz de succesiune după mama, are și soțul mamei cota parte.
-----
Acest mesaj reprezinta o opinie ca urmare a informațiilor furnizate si nu o consultație juridică personalizata.
Va multumim tare mult pentru timpul acordat si apreciem raspunsul primit de la dumneavoastra!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama dorește să divorteze DanCristian199 DanCristian199 Părinții mei sunt despărțiți în fapt. Mama a fost înșelată în relatie si părăsită. Ei sunt căsătoriți legal. Mama dorește să se despartă de ... (vezi toată discuția)
Despre succesiune michelle2011 michelle2011 Inainte sa se cunoasca,mbii mei parinti au avut cate o casatorie anterioara,din care au avut cate 2 copii fiecare. Dupa ce a divortat fiecare,lasand in urma si ... (vezi toată discuția)
Succesiune vittorio1 vittorio1 Buna ziua si felicitari pentru modul in care reusiti sa dati o mana de ajutor noua,celor care in anumite momente santem pur si simplu dezorientati.Problema mea ... (vezi toată discuția)