Buna ziua,
Va rog sa ma informati in legatura cu durata aproximativa a unui caz de divort in Turcia.
Ambele persoane sunt de cetatenie turca, sotul a intentat procesul in Turcia, in aprilie 2009. Nu exista bunuri in comun, si nici copii, dar, dupa cate am inteles, sotia cere o despagubire de 15.000 euro.
Va rog sa imi spuneti daca este posibil asa ceva (deci daca pot sa cred acest lucru), si daca este legala aceasta pretentie, avand in vedere ca nu exista bunuri in comun si, casatoria a avut o durata de 1 an si 7 luni.
Va multumesc frumos!
se aplica legea turca...care este dificila, motivat de faptul ca sunt de religie musulmana. Dup[ divort o femeie de religie musulmana mai greu se casatoreste...este posibil sa solicite acesti bani..si la noi exista pensia de intretinere , daca o femeie a suferit in timpul castorie... (medical)....maine ma pot informa si va raspund corect..
Da, sotia are dreptul sa ceara "compensatii banesti", mai ales daca nu e de acord cu divortul. E cat se poate de legal.
Probabil ca divortul se va pronunta cand el va plati acesti bani. Aceasta compensatie pe care o cere nu e o forma de "pensie de intretinere" - e o "evaluare" a timpului dedicat sotului - ca sa zic asa.