avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort in Turcia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort in Turcia

Buna ziua,
Va rog sa ma informati in legatura cu durata aproximativa a unui caz de divort in Turcia.
Ambele persoane sunt de cetatenie turca, sotul a intentat procesul in Turcia, in aprilie 2009. Nu exista bunuri in comun, si nici copii, dar, dupa cate am inteles, sotia cere o despagubire de 15.000 euro.
Va rog sa imi spuneti daca este posibil asa ceva (deci daca pot sa cred acest lucru), si daca este legala aceasta pretentie, avand in vedere ca nu exista bunuri in comun si, casatoria a avut o durata de 1 an si 7 luni.
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 02:14, 4 Februarie 2010
Divortul este reglementat de legislatia turca in aceasta situatie, eu personal nu cunosc legislatia din aceasta tara.
se aplica legea turca...care este dificila, motivat de faptul ca sunt de religie musulmana. Dup[ divort o femeie de religie musulmana mai greu se casatoreste...este posibil sa solicite acesti bani..si la noi exista pensia de intretinere , daca o femeie a suferit in timpul castorie... (medical)....maine ma pot informa si va raspund corect..
Multumesc mult pentru lamuriri!
As dori sa aflu mai multe despre acest caz, si despre o modalitate de rezolvare a acestei probleme.
Da, sotia are dreptul sa ceara "compensatii banesti", mai ales daca nu e de acord cu divortul. E cat se poate de legal.
Probabil ca divortul se va pronunta cand el va plati acesti bani. Aceasta compensatie pe care o cere nu e o forma de "pensie de intretinere" - e o "evaluare" a timpului dedicat sotului - ca sa zic asa.
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2010
trope_doi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile femeii crestine casatorita cu un musulman , copii rezultati din aceasta casatorie debora debora Buna ziua . Ma numesc Debora si as vrea sa imi dati cateva sfaturi daca se poate . Am un prieten turc de religie musulmana de 2 ani de zile ,eu fiind crestin ... (vezi toată discuția)
Eu ortodox el musulman ContSters259700 ContSters259700 Buna ziua numele meu este Andreea si doresc sa aflu cateva lucruri.Prietenul meu este turc de religie musulmana ..problema e ca doreste sa ne casatorim iar eu ... (vezi toată discuția)
Divort romano-egiptean airplane airplane Buna seara, In caz de divort intre un cetatean roman (mama) casatorit cu un cetatean egiptean (tatal) in Egipt si ulterior in Romania, cum se vor trata ... (vezi toată discuția)