avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Contract cu o companie din Norvegia
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Contract cu o companie din Norvegia

Buna ziua,

Urmeaza sa intocmesc un contract cu o companie din Norvegia, pentru prestari servicii de management/inspectie, si vreau sa stiu daca facturile care le fac trebuie sa contina TVA. Precizez ca voi depasi plafonul anual pentru platitor TVA in Romania.

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 6 Decembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 17:31, 7 Decembrie 2023
nu pt ca sunt servicii neimpozabile dpdv al TVA in Romania.
Multumesc, doar inca o mica nelamurire, asta inseamna ca nu adaug +VAT pe factura, dar, eu trebuie sa platesc TVA in Romania deoarece depasesc plafonul ? Pun iar poate aceeasi intrebare deoarece contabilul meu mi-a spus ca voi trebui sa platesc TVA.
Daca depasiti plafonul de 300.000 lei va inregistrati in scop de TVA dar factura catre firma din Norvegia se face tot fara TVA ( neimpozabil in Romania dpdv al TVA ). - art 278 alin 2 Cod Fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva - serviciu non ue - pfa Bașar Andrei Bașar Andrei Buna ziua Vin către voi pentru ajutor deoarece am o nelămurire: 1.Am un pfa norma pe venit prestare servicii it către clienti din uk, întrebarea ar fi ... (vezi toată discuția)
Cum voi factura dupa ce devin platitor de tva? predescu77 predescu77 Buna dimineata! Am un PFA neplatitor de TVA care presteaza servicii IT exclusiv pt. o companie din Anglia, pentru punctul fix din Insulele Caiman . In luna ... (vezi toată discuția)
O firma din romania ofera servicii it unei companii din israel. musoiu12 musoiu12 Buna ziua! Daca puteti va rog sa imi clarificati o nelamurire. O firma din Romania ofera servicii IT unei companii din Israel. Cum trebuie sa se procedeze ... (vezi toată discuția)