avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE

Buna ziua.Mama a decedat in luna octombrie 2009. Am ramas tata si 3 surori toate majore.Dupa decesul mamei, tata traieste in concubinaj cu o femeie in casa parinteasca. Dezbaterea mostenirii trebuie sa se faca intr-un termen limita?Daca tata s-ar casatori legal cu concubina ar putea sa-i faca acte pe casa fara acordul nostru?Dar cu acordul doar uneia dintre noi?
Cel mai recent răspuns: karina2010 , utilizator 17:14, 31 Ianuarie 2010
Daca nu depasiti 2 ani de la data decesului nu platiti impozit.
Tatal poate dispune de partea lui cum doreste.
Termenul legal este de 6 luni.Daca imobilul este bun dobandit de parinti in urma casatoriei, concubina nu poate deveni proprietara a imobilului fara acordul tuturor mostenitorilor ( tatal , dvs. si surorile dvs.)
Legal in ce sens?Ce se intampla dupa?
Buna ziua!

Dezbaterea succesiunii se poate face oricand, insa este indicat sa aveti in vedere recomandarea facuta de cons.jr.adutescu.
Termenul de 6 luni este termenul de acceptare/renuntare. Recomandarea mea ar fi ca dvs si celelalte doua surori sa mergeti la notariat pentru acceptarea expresa a mostenirii in termenul legal de 6 luni. Aceasta pentru a nu avea surprize, cu atat mai mult cu cat nu locuiti in casa parinteasca (nu stiu!) si daca nu ati facut/veti face acte de acceptare tacita - gen plata impozitelor etc....
Nu ati precizat daca aceasta casa este bun comun al parintilor sau bun propriu al unuia dintre ei. Oricum, viitoarea sotie a tatalui dvs. va veni la mostenirea acestuia alaturi de descendenti. Insa, dupa cum nimeni nu este obligat sa lase o mostenire, tatal dvs. va putea dispune de bunurile sale asa cum va dori.
Casa este construita de parinti au locuit impreuna in ea 40 de ani.

Alte discuții în legătură

Succesiune - ajutati-ma sa inteleg! Ella_75 Ella_75 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati sa inteleg cum trebuie sa procedez in urmatoarea situatie: 1.Tata a murit acum cinci ani. In urma casatoriei au rezultat 2 ... (vezi toată discuția)
Probleme morale si juridice nushu nushu Buna ziua, am citit destul de multe posturi asemanatoare cu problema mea, dar tot o sa va rog sa imi raspundeti la cateva intrebari. Tatal meu este mort de 7 ... (vezi toată discuția)
Mosteniri socela socela parintii mei sunt decedati tata in anul 2000 si mama in anul 2012 in urma cu 5 ani eu am locuit impreuna cu ea dar dupa citva dicutii aprinse am fost nevoita ... (vezi toată discuția)