As avea nevoie de ajutor in legatura cu un incident la un schimbul valutar.
Dupa ce am schimbat o suma mica de bani, am fost contactata pe retelele de socializare de persoana de la ghiseu. Aceasta ma ameninta ca urmeaza sa anunte politia pentru inselatorie. Am mers sa o intreb despre ce e vorba si aparent imi vanduse euro la pretul de cumparare care e cu 50 de bani mai mic. Eu bineinteles ca nu am realizat atunci si i-am platit atat cat mi-a cerut.
Acum am o dilema ce tine de integritatea sociala fiindca am fost acuzata pe nedrept. Intrebarea mea e a incalcat vreo norma GDPR prin faptul ca m-a cautat pe retele de socializare amenintandu-ma ca are datele din buletin si ca stie cine sunt?
De obicei, aceste firme au si camere de supraveghere, care pot fi consultate - pentru ca acesta este rolul acestora.
Discutia este alta: folosirea datelor dvs. personale pe internet - ceea ce este interzis, dar inainte de a va adresa la ANSPDCP (www.dataprotection.ro), mergeti la patronul acelei case de schimb valutar, discutati si oricum ajungeti la o concluzie. Explicati-ii si patronului si persoanei de la ghiseu ca urmeaza sa va adresati celor in drept sa rezolve aceasta chestiune si nu o sa le placa, mai mult, puteti sa le cereti daune...