avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... dreptul producatorului de energie de a detine licenta ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

dreptul producatorului de energie de a detine licenta de furnizare

Un producator de energie are dreptul sa detina licenta de furnizare din serviciile interne ale centralelor, chiar daca nu e furnizor de ultima obtiune?

Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 16:24, 31 Ianuarie 2010
Buna ziua !
Ar fi bine sa fiti mai precis in exprimare si sa ne spuneti la ce anume va referiti, avand in vedere ca autoritatea competentă ANRE a desemnat ca furnizor de ultimă opţiune este furnizorul desemnat de autoritatea competentă (ANRE) pentru a presta serviciul către consumatorii aflaţi într-o zonă geografică determinată, in situaţia în care aceştia rămân fără acces la serviciile furnizorului actual, căruia i-a fost declanşată de ANRE procedura de suspendare/retragere a licenţei.
ANRE repartizează portofoliul de consumatori al furnizorului în cauză, după caz, către unul sau mai mulţi furnizori, numiţi în continuare furnizori de ultimă opţiune, cu abrevierea FUO.
Desemnarea furnizorilor de ultima optiune, activarea acestora şi modul în care consumatorii sunt preluaţi de FUO, sunt detaliate in următoarele reglementari ANRE:
Ord. ANRE nr. 14 pentru aprobarea Regulamentului privind furnizarea de ultimă opţiune a energiei electrice;
Ord. ANRE nr. 15 pentru desemnarea furnizorilor de ultimă opţiune de energie electrică pentru perioada 1 iulie 2007 – 30 iunie 2008.
* Legea Energiei Electrice nr.13/2007, publicată în Monitorul Oficial nr.51 din 23 ianuarie 2007.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cateva intrebari ref legea 123/2012 / ordinul nr. 6/2017 Suceveanu Suceveanu Buna ziua ! Am cateva intrebari ref actele normative precitate in titlu: 1. Legea 123/2012 - Legea energiei electrice și a gazelor naturale \"ART. ... (vezi toată discuția)
Achizitie energie electrica rachima rachima Autoritatea contractanta este consumator captiv. Din cauza pozitiei geografice a acesteia nu-si poate alege furnizorul. Astfel, achizitioneaza energie ... (vezi toată discuția)
Contractul de furnizare a energiei electrice - act administrativ sau contract comercial? extrajuridic extrajuridic pentru consumatorii casnici, contractul de furnizare a energiei electrice a fost adoptat prin decizia nr.57/1999 a presedintelui ANRE. consider discutabil ... (vezi toată discuția)