avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, locuiesc la bloc, cei de la Enel au mutat ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, locuiesc la bloc, cei de la Enel au mutat toate contoarele ...

Buna ziua, locuiesc la bloc, cei de la Enel au mutat toate contoarele din scara blocului în afara sa, mai exact in spatele blocului într-o construcție de beton. Aceasta fiind încuiată cu lacăt de către cei de la Enel și doar ei au acces nu vor să ofere cheie nici măcar cuiva din asociația de proprietari. Deci practic nu avem posibilitatea de autocitire sa putem transmite sau macar verifica indexul lunar. Este legal ? Și dacă nu cum se poate obține acces în condițiile în care cu cei de la Enel nu ne putem înțelege amiabil prin cereri peste cereri făcute inclusiv de asociația de proprietari?

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Grosu Anatolie , utilizator 14:13, 15 Decembrie 2023
In constructia de beton trebuie prevazute fante in dreptului fiecarui contor de gaze pentru a fi posibila vizionarea ecranului pe care apare inregistrarea consumului. Daca nu exista aceste fante, cereti ENEL sa le execute, in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Decembrie 2023
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
contorul este proprietatea consumatorului, si nu a celor de la Enel. astfel ca dvs vi s-a ingradit practic accesul la proprietatea dvs. Constructia din beton cui apartine? Daca apartine blocului, inlocuiti lacatul. Cheile la asociatie, cand vor sa citeasca, li se deschide.
Stimate @Grosu Anatolie , sunteti in eroare , contorul ( de energie electrica , de gaz ) este proprietatea DISTRIBUITORULUI , nicidecum a consumatorului , ca nu el l-a cumparat . De aceea , in caz ca se defecteaza , este inlocuit fara ca distribuitorul sa perceapa vreo plata .
Fara a intra in polemici cine a platit contorul:

1.Este interzisa blocarea accesului la instalatia de gaze. Este necesar sa se asigure acces permament la instalatia de gaze astfel ca, in cazul existentei unei avarii, sa se poata interveni prompt asupra instalatiei in vederea remedierii problemelor. Incaperea instalatiei trebuie sa fie ventilata permanent.
2. Punerea in imposibilitate de a citi si transmite lunar datele contorului reprezinta o incalcare a drepturilor consumatorului.

CHKa a scris:

Stimate @Grosu Anatolie , sunteti in eroare , contorul ( de energie electrica , de gaz ) este proprietatea DISTRIBUITORULUI , nicidecum a consumatorului , ca nu el l-a cumparat . De aceea , in caz ca se defecteaza , este inlocuit fara ca distribuitorul sa perceapa vreo plata .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua am pe scara blocului un panou electric general care ... Alexandrugh Alexandrugh Bună ziua am pe scara blocului un panou electric general care este împărțit în mai multe sigurante este destul de vechi și funcționează pe sigurante cu ... (vezi toată discuția)
Asociatie de locatari Axa04 Axa04 Buna ziua, Va rog recomandare pentru urmatoarea situatie... Asociatie de proprietari care nu are contracte individuale pentru energia electrica. Exista un ... (vezi toată discuția)
Montare instalatie noua de gaze cu contorizare individuala magnolia1969 magnolia1969 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Stau intr-un bloc de 10 etaje unde asociatia de proprietari a pus contoare pasante in 2007 fara a ... (vezi toată discuția)