avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... alta intrebare....in continuarea celei ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

alta intrebare....in continuarea celei precedente.....daca detectorul ...

alta intrebare....in continuarea celei precedente.....daca detectorul este prevazut si cu valva, iar aceasta, asa cum se stie inchide alimentarea cu gaz, atunci detectorul mai piuie in continuare?pana cand ?noi ce facem?il scot din priza sau ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 22:49, 13 Decembrie 2023
Toate nelamuririle dvs. se rezolva prin proiect care este insotit de instructiuni de operare, intretinere, revizii, etc.
In situatia descrisa, aerisiti foarte bine incaperea (presupun ca este bucataria). Atunci, daca in incapere nu mai
este atmosfera de gaze naturale, detectorul nu mai "piuie", dar mare atentie, ca scurgerea poate fi provocata nu de vreo defectiune la centrala sau aragaz, ci la o imbinari ale conductei, de la gazometru, pana la consumatori - dar mai putin probabil, scaparile de gaze se produc la imbinari efectuate defectuos, atat la centrala, cat si la aragaz, robinete, etc.
Asadar, daca ati facut o aerisire foarte buna si mai simtiti in continuare mirosul specific, nu trebuie aprinse becuri sau orice aparat electric, care ar produce scantei... si in final, explozie.
Asa cum scrie si dl. Popa, la montajul acestor detectoare vi se va face un mic instructaj (dupa mine foarte superficial) si vi se va comunica pe cine sa anuntati in cazul scaparilor de gaze.
Mai mentionez ca chiar casa scarii trebuie prevazuta cu senzor si electrovalva care va inchide complet gazul in bloc - dar spre surprinderea mea, nu am vazut asemenea montaje in casa scarii, chiar si la blocuri mai moderne...
Apoi, @nea caisa, daca dati o cautare pe fratele Google - ceva de genul: scurgeri de gaze, o sa gasiti o multime de sfaturi utile - spre exemplu: [ link extern ] /
Ultima modificare: Miercuri, 13 Decembrie 2023
Adam Grecu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este deosebirea dintre montarea senzorilor la gaze si montarea ... nea caisa nea caisa care este deosebirea dintre montarea senzorilor la gaze si montarea cu electrovalva? (vezi toată discuția)
Verificare gaze / senzori si electrovalva mihaela_2013 mihaela_2013 Buna seara, Ma confrunt cu o problema la nivel de asociatie de prorietari. Verificarea la conducta de gaze trebuie facuta dar trebuie sa existe senzori si ... (vezi toată discuția)
Am instalație de gaz separată de a vecinilor, dar instalația lor îmi tranzitează bucătăria sunt obligat să-mi montez un al doilea detector? somnu somnu Buna ziua, Locuiesc la bloc si am o instalatie separata de gaz fata de acesta. Pe instalatia mea am montat senzor de gaz si electrovalva in apartament si ... (vezi toată discuția)