avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Fratele locuiește într-o clădire-imobil de 20 ani
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Fratele locuiește într-o clădire-imobil de 20 ani

Bună ziua. Fratele locuiește într-o clădire-imobil de 20 ani. Are domiciliul acolo și rol(plătește impozit)dar nu a perfectat actele de proprietate. Totodată are și sediul firmei acolo . Întrebare: În urmă cu 3 ani a acceptat că o cunoștiință să depoziteze într-o anexă ,în perimetrul locației lui,unele materiale lemnoase pentru mobilier(persoana are firmă de execuție mobilier).Acest fapt a fost stabilit verbal,fără un act-contract și rără a percepe o chirie. În urma unor neînțelegeri acesta dorește să-i elibereze spațiul. Care este forma și cadrul legal ??? Vă rog...să-mi dați un 4ăspuns.
Ultima modificare: Duminică, 10 Decembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: SCA IONESCU & NOVAC , Avocat 19:38, 10 Decembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cadrul legal este stabilit între proprietarul de drept al imobilului și deținătorul materialului lemnos. Procedura este ori amiabil, ori printr-o acțiune în instanta de evacuare.
Vă mulțumesc pentru răspuns...dar,dacă binevoiți să-mi,mai răspundeți la o întrebare. Proprietarul-fratele-poate să-i interzică să mai aducă în acel spațiu materiale sau sa aibă acces în lipsa lui ?Sau pur și simplu să-l notifice ...să-i acorde un termen pentru aș-i lua materialele ,interzicândui accesul decât în prezența lui și în vederea eliberârii spațiului . În caz contrar considerânduse viol de domiciliu. Acesta locuind efectiv la acea locație...vă mulțumesc anticipat pentru răspuns.

SCA IONESCU & NOVAC a scris:

Cadrul legal este stabilit între proprietarul de drept al imobilului și deținătorul materialului lemnos. Procedura este ori amiabil, ori printr-o acțiune în instanta de evacuare.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fratele dvs este posesor. Persoana din acte este proprietar.
Fratele dvs îl poate notifica sa își ia lucrurile și sa predea cheile. Totodata, fratele dvs, în calitate de posesor, are la dispoziție și o eventuala cerere în instanta, care se numește acțiune posesorie, pentru protejarea folosinței netulburate a bunului imobil.
Dacă fratele dvs ii îngrădește accesul fără sa ii dea lucrurile înapoi - asta ar putea fi o problema, ca poate cere eventuale despăgubiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posesia cheilor unui imobil dat spre inchiriere dpasztor dpasztor As dori sa imi spuneti daca este vreo lege care reglementeaza problema posesiei cheilor de la intrare unui imobil inchiriat.Am dat in chirie un imobil cu ... (vezi toată discuția)
Doresc infintare s.c. domeniul de activitate comert cu material lemnos,rog ajutor mr_johnny142004 mr_johnny142004 Buna ziua, Accesez forumul dvs de cateva luni,am observat ca raspunsurile prompte la intrebari vin de la niste specialisti cu grad ridicat de ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere imobil Rapa Geanina Rapa Geanina De 8 luni stau in chirie cu prietenul meu intr-un apartament. Proprietara ne-a anuntat ca in luna iulie va veni un nepot de-al dumneaiei sa stea 2 saptamani la ... (vezi toată discuția)