avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... vecini cu probleme
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

vecini cu probleme

buna ziua...am si eu o problema cu o vecina care ne tot face probleme de cand vreo luna de zile se duce la administratie spunand k stam mai multi de cat stam de fapt in casa noi fiind doar 2 fete plus alte acuzatii care nu sunt adevarate si ne bate in teava chiar daca e 14:00 dupa amiaza daca se aude vreun zgomot.Va rog sa mi spuneti ce pot face in cazul asta.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: erdogan , utilizator 12:24, 10 Februarie 2010
si ce va impiedica sa faceti si dvs acelasi lucru .... mergeti zilnic la administratie (sau cind este deschisa) si reclamati acelasi lucru .... ca stau mai multe persoane acolo si ca sinteti deranjata de bataile in teava ale acestora.
legislatia in vigoare prevede ca orele de liniste sint 22-6 (sau 8, nu mai sigur). daca adunarea generala (sau comitetul executiv) nu au stabilit si alte ore de liniste, orice reclamatie pe aceasta tema este neintemeiata. desi cred ca si in situatia in care AG sau CE stabilesc si alte ore de liniste, nu aveti cum sa fiti sanctionata pentru deranjarea ordinii publice, politia neputind lua nici o masura legala impotriva dvs, iar asociatia neavind acest drept
Ultima modificare: Duminică, 31 Ianuarie 2010
ContSters62736, utilizator
pai ne impiedica faptul ca noi avem doar 21 de ani iar doamna respectiva 50 si reclamatiile de la administratie nu sunt luate in seama ..sa mentionez si ca domnul administrator face si un fel de "glumite"pe teme sexuale cu noi ne am gandit sa inregistram discutiile si cu vecina si cu domnul administrator in cazul in care se ajunge la extreme.
Excelent!=D>
Inca o poveste din seria "Amintiri din epoca de aur"!:ok:
Domnisoara, daca intr-adevar nu exista motive reale, cea mai buna metoda este sa-i ignorati!! Asta ii va durea cel mai mult!;)
In paralel puteti aplica si metoda propusa de carol_lorac reclamatia la administratie.
LEGAL NU EXISTA ORAR DE LINISTE!X-( Retineti acest lucru si nu mai aplecati urechea la toate sechelele "tineretului comunist"!!!
Stimate domn Presedinte( sper ca nu de bloc!)
Informatiile pe care aveti nespusa amabilitate sa le impartasiti sunt semi-documentate si in mare parte false...intr-un alt post afirmati ca orele de liniste 22-08 se refera doar la persoanele juridice, iar aici afirmati ca legal nu exista orar de liniste...va dau copy & paste in speranta ca veti studia mai temeinic legile in vigoare:

LEGE nr. 61 din 27 septembrie 1991 (**republicata**) (*actualizata*)
pentru sanctionarea faptelor de încalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice
(actualizata pana la data de 22 septembrie 2004*)
EMITENT: PARLAMENTUL
.........................................
ART. 2
Constituie contraventie savârsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise în astfel de conditii încât, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:
..........................................
28) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;
29) tulburarea linistii locatarilor între orele 22,00-8,00, prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice situate în imobile cu destinatia de locuinte sau în imediata vecinatate a acestora;

Din cate inteleg eu, din art. 28, tulburarea linistii SE PEDEPSESTE INDIFERENT DE ORA si asta nu cred ca tine de "tineretul comunist" ci de normalitatea traiului la comun.
Cel mai bun raspuns. bravo anducoj . Si eu sunt de aceiasi parere.Legea trebuie respectata.

Alte discuții în legătură

Legea privind linistea folette folette De ani de zile tot auzim diverse variante referitoare la orele de liniste. Care este varianta corecta? intre ce ore precizeaza legea ca vecinii nu au voie sa ... (vezi toată discuția)
Hartuire vecin bloc dummegans dummegans Buna, am o intrebare legata de masurile legale pe care le pot lua in urmatoarea situatie: locuiesc singura in chirie intr-un bloc la etajul trei. Sunt ... (vezi toată discuția)
Deranjarea linistii publice... reparatii zgomotoase Alex11 Alex11 De un an intreg, in scara in care locuiesc se fac reparatii foarte zgomotoase. 5 vecini au decis sa-si puna centrale, sa se izoleze termic, dar nu in acelasi ... (vezi toată discuția)