avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... vecini cu probleme
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

vecini cu probleme

buna ziua...am si eu o problema cu o vecina care ne tot face probleme de cand vreo luna de zile se duce la administratie spunand k stam mai multi de cat stam de fapt in casa noi fiind doar 2 fete plus alte acuzatii care nu sunt adevarate si ne bate in teava chiar daca e 14:00 dupa amiaza daca se aude vreun zgomot.Va rog sa mi spuneti ce pot face in cazul asta.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: erdogan , utilizator 12:24, 10 Februarie 2010

Art. 2. - Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
28) tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;
Plansul sau tipatul unui copil de 10 luni in timpul orelor de odihna poate intra in aceasta categorie?

Daca dadeam cu aspiratorul,vinea la usa si imi reprosa ca toata ziua dau cu aspiratorul;daca chemam un prieten la mine de ziua mea imi zicea sa inchid geamul la bucatarie sa nu se mai auda cum vorbim,daca scapam ceva pe jos intr-o camera,batea in teava,daca scapam peste 2 ore altceva in alta camera,iar batea in teava.Trebuia sa plutim in propria noastra casa.Stiu ce e ala bun simt si cei sapte ani de acasa ,dar in astfel de situatii nu cred ca se rezuma la asta.Adica,ma rog,nu cred ca exista vreo persoana care sa nu fi scapat ceva din mana vreodata,poate chiar consecutiv.Din bun simt tot timpul am facut ce au vrut ei si ne-au luat de prosti,iar acum continua cu reprosurile facand pe-a martirii.Este normal asa ceva?



Ultima modificare: Vineri, 5 Februarie 2010
popa_radu, utilizator
Nu orice capriciu al vecinilor este acoperit de legi. Vedeti-va in continuare de ale Dv. si ale familiei...si nu va puneti la mintea vecinei.
:offtopic:
Va rog sa nu mai postati mesaje consecutive, ci sa va editati mesajul precedent, daca nu vi s-a raspuns intre timp la el.
@popa_radu
Depinde pe cine intrebati? :D
In cazul dvs. trebuie aplecata metoda "nu mor caii cand vor cainii"!! ;)
Buna ziua Rodica78,cunosc un caz identic cu al tau.Am niste prieteni(sot,sotie si copil de 9ani) si bineinteles un venin cred schozofrenic.A venit politia chemata de vecinul de sub ei cred ca de vreo 100 de ori(nu s-a dat amenda),a venit politia de vreo 30de ori chemata de vecinii de pe scara impotriva vecinului schizofrenic, degeaba;vecinul e deranjat de:mersul prin casa ,zdranganitul vaselor in scurgatorul chiuvetei, sonorul tv,zgomotul mas de spalat cand stoarce,vorbitul la telefon etc...si astea sunt considerate ca facute cu rea vointa si intentie.N-ai ce sa-i faci decat 1-il ignori si veti continua asa la nesfarsit,cheltui nervi fff multi sau 2-il dai in judecata pe motiv de hartuire dar cheltui bani,timp si nervi.Oricum ar fi nu o sa ajungi la o solutie prea curand. Multa RABDARE!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea privind linistea folette folette De ani de zile tot auzim diverse variante referitoare la orele de liniste. Care este varianta corecta? intre ce ore precizeaza legea ca vecinii nu au voie sa ... (vezi toată discuția)
Hartuire vecin bloc dummegans dummegans Buna, am o intrebare legata de masurile legale pe care le pot lua in urmatoarea situatie: locuiesc singura in chirie intr-un bloc la etajul trei. Sunt ... (vezi toată discuția)
Deranjarea linistii publice... reparatii zgomotoase Alex11 Alex11 De un an intreg, in scara in care locuiesc se fac reparatii foarte zgomotoase. 5 vecini au decis sa-si puna centrale, sa se izoleze termic, dar nu in acelasi ... (vezi toată discuția)