avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... vecini cu probleme
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

vecini cu probleme

buna ziua...am si eu o problema cu o vecina care ne tot face probleme de cand vreo luna de zile se duce la administratie spunand k stam mai multi de cat stam de fapt in casa noi fiind doar 2 fete plus alte acuzatii care nu sunt adevarate si ne bate in teava chiar daca e 14:00 dupa amiaza daca se aude vreun zgomot.Va rog sa mi spuneti ce pot face in cazul asta.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: erdogan , utilizator 12:24, 10 Februarie 2010
anducoj a scris:

Stimate domn Presedinte( sper ca nu de bloc!)
Informatiile pe care aveti nespusa amabilitate sa le impartasiti sunt semi-documentate si in mare parte false...intr-un alt post afirmati ca orele de liniste 22-08 se refera doar la persoanele juridice, iar aici afirmati ca legal nu exista orar de liniste...va dau copy & paste in speranta ca veti studia mai temeinic legile in vigoare:

LEGE nr. 61 din 27 septembrie 1991 (**republicata**) (*actualizata*)
pentru sanctionarea faptelor de încalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice
(actualizata pana la data de 22 septembrie 2004*)
EMITENT: PARLAMENTUL
.........................................
ART. 2
Constituie contraventie savârsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise în astfel de conditii încât, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:
..........................................
28) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;
29) tulburarea linistii locatarilor între orele 22,00-8,00, prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice situate în imobile cu destinatia de locuinte sau în imediata vecinatate a acestora;
Din cate inteleg eu, din art. 28, tulburarea linistii SE PEDEPSESTE INDIFERENT DE ORA si asta nu cred ca tine de "tineretul comunist" ci de normalitatea traiului la comun.


Copy-paste Dv. se refera la persoanele juridice al caror sediu se afla in blocuri de locinte sau in imediata lor apropiere, dupa cum observati pe sublinierea facuta de mine pe textul citat de Dv. la articolul 29.

Cat priveste art.28 acesta se refera la locuitori, notiunea de locuitor este diferita de "locatar" si in acest fel se defineste si aria de interes.

@Presedintele s-a referit ca "legal" in privinta persoanelor fizice nu exista acest program de liniste in legea 61, publicata si raspublicata.

Si spun asta pentru ca acest subiect a fost pe larg dezbatut in aceasta sectiune si am ajuns la concluzia ca deranjul intre persoane fizice din cauza zgomotelor din diferite surse este greu de dovedit si neacoperit de textul legii.
Legea se adreseaza persoanelor juridice, nu persoanelor fizice.
Asta, ca sa nu mai cream iluzii desarte oamenilor care sufera din aceasta pricina.
...............................
Sunt o sustinatoare deplina a traiului civilizat in blocuri, in pedepsirea celor care abuzeaza de bunul-simt al vecinilor care nu le sparg usa pentru ca nu mai suporta deranjul unora....dar acest lucru trebuie facut cu mijloace legale si, dupa parerea mea, cat mai drastic, ceea ce la momentul de fata se face sau nu se face de catre politie, tocmai pentru politistii nu au un instrument legal bine definit.
Ultima modificare: Marți, 2 Februarie 2010
elga50, moderator
@anducoj, @omul70
Cred ca nu mai e nevoie de nicio completare la cele spuse de elga50.
Si da, sunt chiar presedinte de asociatie spre surprinderea dvs. si tocmai de aceea nu scriu "semi-documentat" si mai ales fals!
Prin urmare va rog sa cititi, macar, de 2 ori un text de lege inainte de a face acuzatii!
Tema de gandire: Cum masoara politistul intensitatea sunetului ca s-si poata da seama ca e contraventie sau nu?:D

@elga50
Jos palaria!:bow:
elga50 a scris:

Cat priveste art.28 acesta se refera la locuitori, notiunea de locuitor este diferita de "locatar" si in acest fel se defineste si aria de interes.

@Presedintele s-a referit ca "legal" in privinta persoanelor fizice nu exista acest program de liniste in legea 61, publicata si raspublicata.

Locuitorul are un sens mai larg care, tocmai, vine in ajutorul intelegerii acestei legi...daca, ptr pers. juridice, exista un interval orar in care pot face zgomot( 08-22), pers. fizice pot fi sanctionate LA ORICE ORA! Faptul ca anumiti politisti se prevaleaza de ambiguitatea acestei legi tine doar de pregatirea( capacitatea) lor de a intelege( aplica) un text de lege.
Bineinteles ca legea lasa loc de interpretari( nivelul de zgomot, durata lor, etc), dar si astea isi gasesc loc de rezolvare in justitie daca cel care tocmai a primit 500 lei amenda nu are de gand sa plateasca si va face contestatie.
Nu are rost sa confundam LEGEA cu APLICAREA LEGII ca asa nu vom ajunge nicaieri.
Pai de ce va face contestatie daca fapta lui a afectat "normalitatea traiului la comun"? :giggle:
Spuneati mai devreme ceva de genul Dura lex, sed lex... nu!?

PS: Un mic amanunt care va v-a ajuta cu siguranta pentru contestatie: L61 NU prevede niciun nivel fonic(nici macar maxim)! ;)
@anducoj
N-as fi chiar carcotasa pentru ca eu sunt sustinatoarea, o spun inca o data, a pastrarii linistii si a unui trai civilizat in comunitate....totusi, in doua articole alaturate ale legii sunt folositi doi termeni diferiti; in art.28 locuitor, in articolul 29, locatar. Ma gandesc ca nu degeaba s-a facut distinctia aceasta de termeni. Dar in sfarsit....pana la urma cei ce aplica legea ar trebui sa faca dreptate...noi aici doar...carcotim :)

Alte discuții în legătură

Legea privind linistea folette folette De ani de zile tot auzim diverse variante referitoare la orele de liniste. Care este varianta corecta? intre ce ore precizeaza legea ca vecinii nu au voie sa ... (vezi toată discuția)
Hartuire vecin bloc dummegans dummegans Buna, am o intrebare legata de masurile legale pe care le pot lua in urmatoarea situatie: locuiesc singura in chirie intr-un bloc la etajul trei. Sunt ... (vezi toată discuția)
Deranjarea linistii publice... reparatii zgomotoase Alex11 Alex11 De un an intreg, in scara in care locuiesc se fac reparatii foarte zgomotoase. 5 vecini au decis sa-si puna centrale, sa se izoleze termic, dar nu in acelasi ... (vezi toată discuția)