avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... vecini cu probleme
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

vecini cu probleme

buna ziua...am si eu o problema cu o vecina care ne tot face probleme de cand vreo luna de zile se duce la administratie spunand k stam mai multi de cat stam de fapt in casa noi fiind doar 2 fete plus alte acuzatii care nu sunt adevarate si ne bate in teava chiar daca e 14:00 dupa amiaza daca se aude vreun zgomot.Va rog sa mi spuneti ce pot face in cazul asta.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: erdogan , utilizator 12:24, 10 Februarie 2010
@anducoj
E foarte bine ca stiti sa folositi DEX-ul insa in baza lui nu se pot aplica amenzi!=D>
Nu stiu cum veti face daca in momentul in care veti ajunge la usa presupusului contravenient este liniste TOTALA!
In plus nu stiu daca veti putea demonstra ca zgomotele produse depasesc nivelul maxim impus de OMS 536/1997 (de asta n-ati stiut pentru ca nu se gaseste in DEX!:D).
Nici eu nu neg faptul ca ati putea avea un comportament grobian la o eventuala intalnire in holul blocului dar as fi curios sa va vad reactia cand veti primi, fortuit, mandatul de arestare preventiva in vederea inceperii urmaririi penale pentru vatamare corporala. :D

PS: Sunteti cumva din Ardeal de ati redus totul la "legea pumnului" instant?!:hm:
S-au purtat discutii constructive si lamuritoare dar fara a sari unul la gatul celulalt, asa fara motiv, chiar nu se poate!? :sorry:
La subiect:
Legea spune de tuburarea linistii. De zgomote, de strigate, etc. Ori acestea nu pot fi create de "persoana juridica" ci de oamenii care formeaza acea entitate, de clienti, de vizitatori, de trecatori, de OAMENI (care canta, striga, tipa, asculta muzica, repara mobila, darama peretii, etc). Asa ca ne ducem cu sanctiunea la ei, la oameni, personele fizice respective.
Daca soferul unui autobuz incalca o regula de circulatia acesta va fi amendat si nu societatea sau institutia care este proprietara autobuzului.
In blocuri de locuinte si in preajma lor trebuie sa se pastreze un nivel scazut al zgomotului tot timpul nu numai intre anumite ore. Dar, pentru ca nu se poate opri total circulatia autovehiculelor si activitatile economice producatoare de zgomote, se poate totusi interveni in mai multe moduri.
- Se deviaza circulatia traficului greu
- Se inchide total circulatia de la ora 22-23 zilnic, sau 24 de ore in anumite zile ale saptamanii pe unele strazi.
- Se opreste lucrul pe santierul dintre blocuri la ora 19
In cadrul asociatie se poate stabili un program de liniste 22-8 si/sau 13-17. Daca acesta este aprobat de majoritatea inseamna ca asa este necesar. Nu trebuie sa ne oblige o lege ci trebuie sa ne mai si educam intre noi.
Sigur ca e dificil de aplicat sanctiuni, dar daca astazi vine la usa ta un vecin si te roaga sa-l lasi sa se odihneasca la ora 23, maine vine altul si te roaga sa reduci volumul la muzica sa-i poata adormi copilul...
La urma urmei nu train in bloc cu legea, traim cu vecinii. Poate ar fi normal sa ne respectam, sa ne intelegem, sa ne ajutam la nevoie...
Sa nu apelam la politie pentru a face liniste in bloc, la instanta sau la experti sa ne masoare decibelii. Mai bine sa consideram prevederile legii 61 si altele inclusiv programul de liniste adoptat in asociatie, ca facand parte din educatia noastra continua, din bagajul de bunele maniere si nu ca ceva de care sa ne fie frica.
Multumesc ptr precizari...sunt convins ca legea bunului simt poate prevala in cazul traiului la bloc dar traim unde traim si exista si exceptii care se pot rezolva doar pe calea spinoasa si neplacuta a justitiei...din pacate exista unii care, pe langa ca nu au notiunea celor 6/7 ani de acasa, se mai cred si intangibili, considera ca legile sunt o piedica mult prea insignifianta sau sunt pur si simplu niste sociopati...tocmai de asta cred ca scopul intrinsec al unui forum e de a indemna la respectarea legii/normalitatii si nu a incerca demonstratii puerile in sens invers.
adriantot a scris:

Legea spune de tuburarea linistii. De zgomote, de strigate, etc. Ori acestea nu pot fi create de "persoana juridica" ci de oamenii care formeaza acea entitate, ...Asa ca ne ducem cu sanctiunea la ei, la oameni, personele fizice respective.

Aici nu pot fi de acord cu dvs.! De ce? Pentru ca in acest caz "titularul" amenzii va fi chiar "persoana juridica" chiar daca PV il veti inmana unei persoane fizice.
Sunt de acord cu faptul ca ar trebui sa primeze Legea bunului-simt si Hotararea celor 7 ani de-acasa, si sustin personal aceste "normative" cu fiecare ocazie, dar sunt prea putini cei care si le-au insusit si inteles, mai ales la bloc.
Din pacate sunt mai multi cei care vad ca unica metoda rezolvare aplicarea Constitutiei... Pumnului si a emiterii "Ordonantelor de urgenta" pentru fiecare membru al familiei "adversarului"!
Demonstratia legala anterioara am sustinut-o si argumentat-o STRICT JURIDIC, si nicidecum etic si/sau moral, in principal pentru a arata ca exista intotdeauna si un revers. Cred ca acum e mult mai clar pentru toti.
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2010
Presedintele, utilizator
Am citit cu foarte mare atentie legislatia si comentariile dumneavoastra referitoare la aceasta tema.Eu va intreb altceva: parintii si sora mea stau la un bloc distanta fata de mine si din motive personale,in anumite zile las copilul de 10 luni in grija lor.Intr-o zi,vecinii de dedesubt pensionati(ea cica are probleme cu nervii),parinti a 5 copii plecati la casele lor,o opresc pe sora mea si-i zice sa nu mai duc copilul la ei,sa vina sora mea la mine, deoarece ii deranjeaza plansul acestuia.Ce ar trebui sa fac in acest sens, sa ascult de locatari sau sa las copilul sa devina sociabil ?

Alte discuții în legătură

Legea privind linistea folette folette De ani de zile tot auzim diverse variante referitoare la orele de liniste. Care este varianta corecta? intre ce ore precizeaza legea ca vecinii nu au voie sa ... (vezi toată discuția)
Hartuire vecin bloc dummegans dummegans Buna, am o intrebare legata de masurile legale pe care le pot lua in urmatoarea situatie: locuiesc singura in chirie intr-un bloc la etajul trei. Sunt ... (vezi toată discuția)
Deranjarea linistii publice... reparatii zgomotoase Alex11 Alex11 De un an intreg, in scara in care locuiesc se fac reparatii foarte zgomotoase. 5 vecini au decis sa-si puna centrale, sa se izoleze termic, dar nu in acelasi ... (vezi toată discuția)