avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... vecini cu probleme
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

vecini cu probleme

buna ziua...am si eu o problema cu o vecina care ne tot face probleme de cand vreo luna de zile se duce la administratie spunand k stam mai multi de cat stam de fapt in casa noi fiind doar 2 fete plus alte acuzatii care nu sunt adevarate si ne bate in teava chiar daca e 14:00 dupa amiaza daca se aude vreun zgomot.Va rog sa mi spuneti ce pot face in cazul asta.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: erdogan , utilizator 12:24, 10 Februarie 2010
LOCATÁR, -Ã, locatari, -e, s.m. şi f. Persoană care locuieşte într-o casă (în calitate de chiriaş).
LOCUITÓR, -OÁRE, locuitori, -oare, s.m. și f. Persoană care are domiciliul obișnuit într-un loc determinat (într-un oraș, într-o regiune, într-o țară etc.)
Asta e definitia data de DEX. Se observa ca LOCATARII( chiriasi sau proprietari) sunt inglobati in LOCUITORI. Reducand termenii la o scara de bloc, intr-un moment dat, se pot afla in locuintele personale sau inchiriate un nr. de LOCATARI dar si un nr. mai mic de LOCUITORI - de ex. persoane in vizita, un echipaj de salvare, o echipa de procurori intr-o perchezitie sau UN HOMELESS AFLAT LA ODIHNA PE PALIER:D...deci persoanele juridice vor putea fi trase la raspundere numai ptr deranjarea LOCATARILOR si asta in intervalul orar 22-08, pe cand persoanele fizice raspund LA ORICE ORA de deranjul produs LOCUITORILOR. Semantic este simplu si logic dar ideea exacta avuta in vedere de cei care au redactat aceasta lege poate fi lamurita doar de cei care lucreaza in acest domeniu.
Oricum ideea iterata de dl. administrator in mai multe posturi, cum ca orice persoana fizica( care este =D>) poate deranja oricat si oricum fara a suporta nicio consecinta legala, este complet eronata.
Excelent!=D>
Legea se refera la notiunea de "locatar" care este inclusa in notiunea de "locuitor"!
Eu sunt PROPRIETAR deci nu mi se poate aplica legea(dupa logica dvs.!!)! q.e.d.

Acum daca tot sunteti atat de documentat va rog sa ne argumentati si LEGAL, nu numai literar, faptul ca "persoanele fizice raspund LA ORICE ORA".
Ca sa va fie mai usor va propun un caz ipotetic: eu sunt "vecinul recalcitrant" iar dvs. agentul de ordine/politistul etc..
Aplicati-mi va rog sanctiunea cu precizarea temeiului legal (art. incalcate)!
Puteti?:thumbup:

Stimate Presedinte,
Imi pare bine ca ati reusit asa o demonstratie stralucita, eu v-am dat definitia din DEX si am pus in paranteze LOCATAR( chirias sau proprietar), intelegeti oare sensul acestor termeni?
O sa incerc sa va explic mai la obiect pe exemplul plin de substanta pe care l-ati expus:

Art. 2. - Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
28) tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;
Art. 3. - (1) Contravenţiile prevăzute la art. 2 se sancţionează după cum urmează:
B) cu amendă de la 2.000.000 lei la 10.000.000 lei, cele prevăzute la pct. 1), 14), 18), 26), 28) şi 30);

Nu neg ca nu veti reusi sa contestati in justitie aceasta amenda dar va garantez ca daca as fi "vecinul deranjat" ati plati cu mult mai scump daca ne-am intalni in instanta, asta ca sa nu luam in consideratie o intalnire fortuita pe holul blocului...:hammer:
Ultima modificare: Marți, 2 Februarie 2010
anducoj, utilizator
@anducoj
Va propun sa incheiem aici demonstratia lingvistico-legislativo-musculara. Consider ca s-a spus tot ce se putea spune in materie de liniste in bloc.
Va multumesc pentru raspunsuri .cred k am sa incerc sa o ignor pe vecina pana la urma si doar daca insita sa se planga de noi fara motiv o sa consult un avocat sa vedem ce se poate face in privinta asta.Stiu k poate voua nu vi se pare o situatie grava dar imi e frica sa mai si merg prin casa ca nu cumva sa o deranjeze pe vecina ca se aud papucii harscaind(mentionez ca acest lucru ne a fost spus de catre ea)

Alte discuții în legătură

Legea privind linistea folette folette De ani de zile tot auzim diverse variante referitoare la orele de liniste. Care este varianta corecta? intre ce ore precizeaza legea ca vecinii nu au voie sa ... (vezi toată discuția)
Hartuire vecin bloc dummegans dummegans Buna, am o intrebare legata de masurile legale pe care le pot lua in urmatoarea situatie: locuiesc singura in chirie intr-un bloc la etajul trei. Sunt ... (vezi toată discuția)
Deranjarea linistii publice... reparatii zgomotoase Alex11 Alex11 De un an intreg, in scara in care locuiesc se fac reparatii foarte zgomotoase. 5 vecini au decis sa-si puna centrale, sa se izoleze termic, dar nu in acelasi ... (vezi toată discuția)