avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intrare in Ro fara procura de la celalalt parinte
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intrare in Ro fara procura de la celalalt parinte

Buna ziua
As dori sa stiu daca-
pot intra/ iesi in Romania cu copilul minor de 17 ani in absenta unei procuri din partea tatalui lui s
- daca pot sa ii fac primul buletin si sa ii reinoiesc pasaportul. in absenta procurii de la tatal lui.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:58, 11 Decembrie 2023
Nu, aveti nevoie de acordul tatalui pt a iesi din tara și imputernicire sau acord ca să depuneti și ridicați pasaportul.
Pt buletin...aveti sau nu o hotarare de divort? Domiciliul copilului e la dvs in Romania?
Ultima modificare: Luni, 11 Decembrie 2023
gi-jane2, moderator
Dacă exercitati autoritatea parinteasca în comun cu tatal atunci aveti nevoie de acordul acestuia pentru pașaport, buletin, ieșire din tara.
Doar venirea în Romania se poate face fără acordul sau.
Dacă aveti o hotărâre de divort sau de stabilire domiciliu/exercitarea autoritatea parinteasca atunci este indicat sa mergeti cu ea la un avocat.
Daca tatăl nu semnează la notar deschideți proces dacă aveți custodie comuna.
Trebuie urmata o procedura în funcție de situație.

București 2023

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de procura pt a iesi cu copilul din tara? ReoTati ReoTati Buna seara, sunt divortata de 6 ani si custodie exclusiva a minorei de 7 ani, cu domiciliu stabi in UK, fapt specificat pe hotararea judecatoreasca si ... (vezi toată discuția)
Mutare minor Mamica2019 Mamica2019 Buna ziua Vreau sa imi dati un sfat. Sunt divortata copilul are domiciliul la mama avem custodie comuna. Daca a-si deschide proces sa ne mutam in Ungaria ... (vezi toată discuția)
Scoatere minor din tara pop_adina pop_adina Buna ziua, am doua intrebari.Am o fetita pe care o cresc singura, este in custodia mea prin hotarare judecatoreasca, pentru a iesi din tara cu ea am nevoie de ... (vezi toată discuția)