avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Am făcut succesiunea după părinți ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Am făcut succesiunea după părinți decedați,dar ...

Buna ziua. Am făcut succesiunea după părinți decedați,dar unul dintre frați a arendat tot terenul,după care a decedat și el,moștenitori lui au renunțat la moștenire în favoarea fraților în viața,întrebarea mea este contractul de arendă mai este valabil după ce sa făcut succesiunea legală la notariat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:39, 12 Decembrie 2023
Contractul de arenda are o perioada de valabilitate care in mod normal trebuie respectata de catre mostenitori. Prin succesiune, mostenitorii preiau proprietatile, datoriile si contractele/ intelegerile.
La moartea arendatorului, drepturile și obligațiile contractuale ce i-au aparținut vor fi transmise succesorilor săi dacă din lege, înțelegerea părților sau natura contractului nu rezultă contrariul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Explicatii ptr o succesiune doina bacanu doina bacanu va rog daca se poate sa ma lamuriti : daca sunt 2 frati care au dreptul la casa parinteasaca si unul din frati a decedat iar cei 2 copii ai lui nu au pretentii ... (vezi toată discuția)
Succesiune notariat Maryana@ Maryana@ Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema: doresc sa dezbat succesiunea dupa urma tatalui meu doar pe terenul si casa unde locuiesc. Pt acest imobil detin ... (vezi toată discuția)
Dare in plata si succesiune norii01 norii01 Buna ziua, Fratele meu decedat are un proces pentru dare in plata o casa cu teren, la care a platit o parte din suma de 45 mii euro bancii . Creditul ... (vezi toată discuția)