Fostul angajator refuza eliberarea copiilor dupa statele de plata. La fel si arhiva. Ce pot face? In perioada 1974-1976 am lucrat in Bucuresti la Metalurgica si ...
In perioada 1974-1976 am lucrat in Bucuresti la Metalurgica si Precizia.
Am solicitat in 2021 eliberarea unei adeverinte cu vechimea in munca si am fost refuzat. Am primit raspuns scris ca exista angajatul X pe statele de plata fara alte date de identificare ( CNP etc ) si ca ei nu mai au arhiva si nu stiu cine ar putea sa o aiba.
De 2 ani ma chinui sa obtin adeverinta respectiva fara succes.
Am contactat Arhivele nationale si ei mi-au sugerat sa ma indrept ca un SRL din Bucuresti care are obiect de activitate "servicii de arhivare"
I-am contact si pe acestia si nu-au trimis nici un raspuns ( ca au arhiva, ca nu o au, ca angajatul X exista etc )
Ce pot face in situatia data?
Rog indrumari ! ( ITM? Inspectia muncii? Instanta? )
Nu va duceti la ITM/Inspectia Muncii pentru fotocopii state ca nu detin arhiva fostelor unitati de stat....obligatia de a va elibera state de plata nu exista in legislatie.
Refuzul eliberarii adeverintei poate fi sesizat ITM-ului.
Prin hotarare judecatoreasca, in cadrul unei expertize tehnice judiciare, la cererea instantei, angajatorul trebuie sa depuna state de plata la dosarul cauzei.
Buna ziua! Acum ceva vreme ati raspuns unui alt utilizator cu mesajul
"Consiliul popular al municipiului Bucureşti - Grupul întreprinderilor de industrie locala Bucureşti...... Intreprinderea de industria locala "Precizia" Bucuresti .... "Precizia" - S.A. București.....lichidator
[ link extern ]"
Din pacate link-ul nu mai este functional. Ma puteti indruma cu o adresa priivind Precizia? Unde ar fi arhivele, cine ar fi lichidatorul etc. Va multumesc!