avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fostul angajator refuza eliberarea copiilor dupa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fostul angajator refuza eliberarea copiilor dupa statele de plata. La fel si arhiva. Ce pot face? In perioada 1974-1976 am lucrat in Bucuresti la Metalurgica si ...

In perioada 1974-1976 am lucrat in Bucuresti la Metalurgica si Precizia.
Am solicitat in 2021 eliberarea unei adeverinte cu vechimea in munca si am fost refuzat. Am primit raspuns scris ca exista angajatul X pe statele de plata fara alte date de identificare ( CNP etc ) si ca ei nu mai au arhiva si nu stiu cine ar putea sa o aiba.
De 2 ani ma chinui sa obtin adeverinta respectiva fara succes.
Am contactat Arhivele nationale si ei mi-au sugerat sa ma indrept ca un SRL din Bucuresti care are obiect de activitate "servicii de arhivare"

I-am contact si pe acestia si nu-au trimis nici un raspuns ( ca au arhiva, ca nu o au, ca angajatul X exista etc )

Ce pot face in situatia data?
Rog indrumari ! ( ITM? Inspectia muncii? Instanta? )
Cel mai recent răspuns: marius0707 , utilizator 11:58, 19 Decembrie 2023
Nu va duceti la ITM/Inspectia Muncii pentru fotocopii state ca nu detin arhiva fostelor unitati de stat....obligatia de a va elibera state de plata nu exista in legislatie.

Refuzul eliberarii adeverintei poate fi sesizat ITM-ului.
Ultima modificare: Marți, 12 Decembrie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc pentru raspuns. Exact asta doream sa va intreb. Cum ii pot obliga sa imi elibereze adeverinte privind vechimea, sporurile etc.
fie sesizati ITM-ul, fie ii dati in judecata.
Prin hotarare judecatoreasca, in cadrul unei expertize tehnice judiciare, la cererea instantei, angajatorul trebuie sa depuna state de plata la dosarul cauzei.
Buna ziua! Acum ceva vreme ati raspuns unui alt utilizator cu mesajul
"Consiliul popular al municipiului Bucureşti - Grupul întreprinderilor de industrie locala Bucureşti...... Intreprinderea de industria locala "Precizia" Bucuresti .... "Precizia" - S.A. București.....lichidator
[ link extern ]"

Din pacate link-ul nu mai este functional. Ma puteti indruma cu o adresa priivind Precizia? Unde ar fi arhivele, cine ar fi lichidatorul etc. Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Buna ziua! ma poate ajuta cineva cu un sfat cum pot gasi datele ... Dum.Aln Dum.Aln Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu un sfat cum pot gasi datele de contact a unei societati cu abrevierea G.P.M.B. - Grupul intr. de industrie locala ... (vezi toată discuția)
Unde pot gasi arhiva fostei inteprinderi precizia bucuresti din ... marius0707 marius0707 Unde pot gasi arhiva fostei inteprinderi Precizia Bucuresti din perioada comunista? In speta, ma intereseaza anul 1975. (vezi toată discuția)
Adeverinta cu grupa de munca, ore de noapte si vechime. nandor123 nandor123 Buna ziua, Va rog, daca ma puteti ajuta cu urmatoarea problema: Am nevoie de adeverinte care sa contina vechimea in munca, ore de noapte, grupa de munca... ... (vezi toată discuția)