am o intrebare urgenta la dumneavoastra.numele meu este marius si am 21 de ani,acum sase luni am intretinut relatii sexuale cu o minora in varsta de 17 ani.aceasta minora mai avuse deaface cu astfel de situatii inainte si dupa ce s-a intamplat intre noi.aceasta dupa 5 luni dupa actul sexual dintre noi imi spune ca e insarcinata in luna A5a cu mine si ma va da in judecata.asi dori sa stiu care imi este pedeapsa si ce asi putea face in aceasta situatie.va multumesc.daca cineva ma poate ajuta cu un raspuns ma poate gasi la idul de mesenger lucian4alina@yahoo.com:(
Nu veti avea vreo "pedeapsa", ci ea va poate chema in judecata pentru stabilirea paternitatii copilului, cu obligatia dvs de a plati pensie alimentara.
Depinde de plangerea depusa de partea vatamata si deci de incadrarea juridica a art.198 sau 199 c.pen.Luati legatura cu persoana respectiva si asumati-va responsabilitatile ca adult.,(daca recunoasteti copilul).
Cel mai probabil veti fi chemat prin instanta civila pentru stabilirea paternitatii (asa cum s-a mai subliniat). In conditiile in care va veti trezi si cu vreo plangere penala pentru seductie sau act sexual cu un minor, va trebui sa va luati anumite masuri de precautie.
Succes
Testul de paternitate cam costa e peste 2000 lei din cate stiam eu, asa ca daca da banii astia e treaba ei, nu recunoaste copilul si lasa sa faca fata dovada.
Fiind minora, poate depune si plangere penala, pentru art.198 sau 199 c.pen.
Luati legatura cu persoana respectiva si asumati-va responsabilitatile ca adult.
Veti fi chemat prin instanta civila pentru stabilirea paternitatii. Sa va traiasca!
Succes!
Corupere de minori?
amein
Stimati avocati,as dori sa imi comunicati parerea dumneavoastra in legatura cu urmatoarea situatie: unu baiat de 19 ani e impreuna cu o fata in varsta de 15 ... (vezi toată discuția)