avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... minora insarcinata.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

minora insarcinata.

am o intrebare urgenta la dumneavoastra.numele meu este marius si am 21 de ani,acum sase luni am intretinut relatii sexuale cu o minora in varsta de 17 ani.aceasta minora mai avuse deaface cu astfel de situatii inainte si dupa ce s-a intamplat intre noi.aceasta dupa 5 luni dupa actul sexual dintre noi imi spune ca e insarcinata in luna A5a cu mine si ma va da in judecata.asi dori sa stiu care imi este pedeapsa si ce asi putea face in aceasta situatie.va multumesc.daca cineva ma poate ajuta cu un raspuns ma poate gasi la idul de mesenger lucian4alina@yahoo.com:(
Cel mai recent răspuns: Ionut Lupu , Consilier juridic 15:36, 7 Februarie 2010
romania inedit a scris:
fata nu era la prima ei experienta sexuala de acest gen , adica a mai fost gravida

A fi insarcinata nu este o experienta sexuala :O. Imi pare sincer rau daca nu stii sa faci diferenta intre a face sex si a face un copil.
Am impresia ca numai tu stii ce ai inteles din mesajul initial, dar deja nu mai conteaza discutiile in aceasta directie.
intelept raspuns!!!=D>ar trtebui sa aiba cunostinta, mai alest, toti baietii, care, saracii, se abtin, nu prea fac diferenta, de frica#-o

un coleg, Florin, spunea, /in matriarhat decideau femeile, in patriarhat, azi, s-a inventat sexul......:D

pe speta sunt de acord cu legally...
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Februarie 2010
ContSters126925, utilizator
lucian88 a scris:

am o intrebare urgenta la dumneavoastra.numele meu este marius si am 21 de ani,acum sase luni am intretinut relatii sexuale cu o minora in varsta de 17 ani.aceasta minora mai avuse deaface cu astfel de situatii inainte si dupa ce s-a intamplat intre noi.aceasta dupa 5 luni dupa actul sexual dintre noi imi spune ca e insarcinata in luna A5a cu mine si ma va da in judecata.asi dori sa stiu care imi este pedeapsa si ce asi putea face in aceasta situatie.va multumesc.daca cineva ma poate ajuta cu un raspuns ma poate gasi la idul de mesenger lucian4alina@yahoo.com:(

Ca sa nu mai existe dubii , am postat mesajul initial , din care reiese ca minora insarcinata mai avusese experiente sexuala , iar DEX Online , confirma ce scrisai eu [ link extern ]

Andreea Lisievici a scris:
romania inedit a scris:
fata nu era la prima ei experienta sexuala de acest gen , adica a mai fost gravida

A fi insarcinata nu este o experienta sexuala :O. Imi pare sincer rau daca nu stii sa faci diferenta intre a face sex si a face un copil.
Am impresia ca numai tu stii ce ai inteles din mesajul initial, dar deja nu mai conteaza discutiile in aceasta directie.

Nu vreau sa fac flame pe forum , dar cred ca graviditatea este rezultatul unei experiente sexuale , iar femeile trebuie sa-si asume responsabilitatea faptelor , la fel de bine ca si barbatii .

Deosebirea intre femeie si barbat consta in faptul ca femeia ramane gravida , asa ca este in interesul ei sa evite o sarcina nedorita , mai ales cand ramane gravida in urma unei/unor relatii pasagere .
legally a scris:

Parerea mea, din cele prezentate de user, este ca n u este incidenta niciuna dintre infractiunile mentionate aici. Fata este insarcinata, in urma unei relatii liber consimtite, iar singura ,,sanctiune" posibila a tatalui este plata pensiei alimentare, daca , in urma testului ADN, se va stabili paternitatea sa. Asadar, nu inseamna ca ori de cate ori o fata este insarcinata a fost sedusa sau i s-au facut promisiuni, iar cazurile in care cei responsabili intr-un fel sau altul de minora respectiva , sunt destul de rare. N u este vorba nici de santaj, asa cum afirma@ romania . inedit , ci pur si simplu, este normal ca fata sa il fi instiintat pe tata despre sarcina, ca doar nu suntem in fata unui scenariu de film, unde fata isi ascunde sarcina, tatal afla despre copil abia cand acesta este mare...frumos .. si totul se transforma intr-o frumoasa si romantata poveste.
Este o realitate , se intampla frecvent si din fericire legea il poate obliga pe tatic sa isi asume responsabilitatea actului sau.

Eu consider ca cele intamplate si relatate de user reprezinta fapte de viata.
De asemeni consider ca este foarte greu pentru unii dintre noi sa nu isi arate mai discret sau mai putin discret,anumite simpatii sau antipatii sau macar sa nu incadreze aceste fapte in drept.
Aici cred eu ca este greseala pentru ca user-ul se intreaba si, ne intreaba de aceasta data cum sa procedeze,nu cum se incadreaza situatia cu care se confrunta.
Consider ca punctul de vedere ale distinsei dne.consilier Margu, cat si cel al drei.Lisievici sunt corecte si echilibrate si bazate pe cotidianul pe care il traim . De aceea achiesez la ele,sperand ca ceilalti colegi de site sa nu se supere pe subiectivismul interpretarii mele
Toti intelegem dreptul, insa doar ca o propozitie nu si ca mecanism.
Eu nu pot accepta sa spun cuvinte de duh cand am facut o facultate, asta inseamna 4 ani de facultate si experienta profesionala activa(nu statica) degeaba.
Un om al legii, nu vine cu tot soiu de cutume sau ce este in viata de zi cu zi, astea sunt sustinute in faza de proces, unde apararea inculpatului cere schimbarea unei incadrari.
Baiete, un avocat bun te scoate calumea daca stie ca exista probe putine din partea organului de cercetare privind imprejurarea in care a fost comisa infractiunea. Nu va spun unele detalii ce tin de succesul unui avocat , insa nimic nu este imposibil, decat daca oamenii sunt imposibil de corijat.
Testul paternitatii revine fetei, deoarece tr sa dovedeasca apartenenta celor relatate, din zbor eu nu pot accepta acea proba care tr sa fie: utila, concludenta si pertinenta.
Eu unul inteleg utilitatea forumului ca o cale gratuita la consiliere juridica

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerecunoastere paternitate li_a_she li_a_she Am o colega are 17 ani si e insarcinata , tatal copilului nu vrea sa raecunoasca ca e el (deci colega stie sigur ca este el deaoarece a stata doi anib doar cu ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori? amein amein Stimati avocati,as dori sa imi comunicati parerea dumneavoastra in legatura cu urmatoarea situatie: unu baiat de 19 ani e impreuna cu o fata in varsta de 15 ... (vezi toată discuția)
Minora insarcinata ! aeliusxxx aeliusxxx Buna seara stimati utilizatori ai forumului ! Am o problema ce ma macina pe zii ce trece ! ce se intampla daca am intretinut relatii sexuale cu o minora de 14 ... (vezi toată discuția)