avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... minora insarcinata.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

minora insarcinata.

am o intrebare urgenta la dumneavoastra.numele meu este marius si am 21 de ani,acum sase luni am intretinut relatii sexuale cu o minora in varsta de 17 ani.aceasta minora mai avuse deaface cu astfel de situatii inainte si dupa ce s-a intamplat intre noi.aceasta dupa 5 luni dupa actul sexual dintre noi imi spune ca e insarcinata in luna A5a cu mine si ma va da in judecata.asi dori sa stiu care imi este pedeapsa si ce asi putea face in aceasta situatie.va multumesc.daca cineva ma poate ajuta cu un raspuns ma poate gasi la idul de mesenger lucian4alina@yahoo.com:(
Cel mai recent răspuns: Ionut Lupu , Consilier juridic 15:36, 7 Februarie 2010
Eu cred ca nu trebuie sa recunoasca paternitatea copilului , si nu are cum sa fie bagat la seductie daca fata spune ca este insarcinata in luna 5-a , deoarece minora trebuia sa semnaleze fapta inca de cand si-a dat seama ca este insarcinata .

Daca ea vine cu texte de genul " am fost sedusa " , el poate depune plangere pentru santaj , deoarece ce face minora acuma este santaj .

Dupa parerea mea minora minte atunci cand spune ca este insarcinata in luna a 5-a.
Parerea mea, din cele prezentate de user, este ca n u este incidenta niciuna dintre infractiunile mentionate aici. Fata este insarcinata, in urma unei relatii liber consimtite, iar singura ,,sanctiune" posibila a tatalui este plata pensiei alimentare, daca , in urma testului ADN, se va stabili paternitatea sa. Asadar, nu inseamna ca ori de cate ori o fata este insarcinata a fost sedusa sau i s-au facut promisiuni, iar cazurile in care cei responsabili intr-un fel sau altul de minora respectiva , sunt destul de rare. N u este vorba nici de santaj, asa cum afirma@ romania . inedit , ci pur si simplu, este normal ca fata sa il fi instiintat pe tata despre sarcina, ca doar nu suntem in fata unui scenariu de film, unde fata isi ascunde sarcina, tatal afla despre copil abia cand acesta este mare...frumos .. si totul se transforma intr-o frumoasa si romantata poveste.
Este o realitate , se intampla frecvent si din fericire legea il poate obliga pe tatic sa isi asume responsabilitatea actului sau.
Pentru ca din pacate userul nu a dat date exacte despre aceasta speta , eu presupusai ca ea il ameninta pe el cu plangerea penala pentru infractiunea de seductie , si de aia ma gandii ca el poate sa faca plangere pentru santaj . Nu ar fi nici primul si nici singurul caz in care o minora sub 18 ani , care este insarcinata , se duce si face plangere pentru act sexual cu minor , primire de foloase de la faptuitor , sau alte idei care mai apar .

Acuzatii de genul asta sunt aduse destul de frecvent de minorele insarcinate pentru ca sa-si justifice sarcina , deoarece minora putea avorta destul de lejer pana sa ajunga sarcina in a cincea luna , deci este evident ca a urmarit un scop atunci cand a ramas insarcinata .

Daca au locuit impreuna sau dormit o noapte sau cateva nopti impreuna , minora poate proba destul de usor ca a fost sedusa , si chiar daca faptuitorul nu face puscarie , nu este asa placut sa fi cercetat de procuratura sau chiar sa fi trimis in judecata .

Deoarece minora il ameninta pe presupusul faptuitor , poate fi vorba de un santaj daca presupusului tata i se cere o suma de bani su sa faca , ori sa nu faca anumite lucruri .
romania inedit a scris:
Acuzatii de genul asta sunt aduse destul de frecvent de minorele insarcinate pentru ca sa-si justifice sarcina , deoarece minora putea avorta destul de lejer pana sa ajunga sarcina in a cincea luna , deci este evident ca a urmarit un scop atunci cand a ramas insarcinata .

Ma socheaza profund paragraful asta. Adica fata s-a culcat cu el special ca sa ramana insarcinata, sau cum vine scopul ala?
Apoi a spune ca putea avorta "lejer" este o enormitate (ca sa ma exprim decent). Asa ceva nu e niciodata lejer, cu atat mai putin cand educatia este extrema (religioasa sau pur si simplu severa). Urmarile psihice sunt majore chiar daca parintii sunt alaturi de o fata in aceasta situatie, iar tu nu ar trebui sa arunci cu astfel de cuvinte pentru ca in primul rand nu ai cum sa stii! Nu stii nici macar cand si-a dat seama ca e insarcinata sau ca asta s-a intamplat in perioada in care se putea face intrerupere de sarcina. Cam multe presupuneri!
Nu are de ce sa socheze raspunsul meu , deoarece userul a precizat in postarea initiala ca fata nu era la prima ei experienta sexuala de acest gen , adica a mai fost gravida , deci este evident ca a urmarit un scop atunci cand a ramas gravida .

Pe mine ma surprinde ca nu si-au luat masurile de protectie atunci cand au facut sex , altfel nu se mai ajungea la aceasta situatie , pe piata fiind destule anticonceptionale , metodele contraceptive cunoscute in zilele noastre fiind diverse si nedureroase .

Alte discuții în legătură

Nerecunoastere paternitate li_a_she li_a_she Am o colega are 17 ani si e insarcinata , tatal copilului nu vrea sa raecunoasca ca e el (deci colega stie sigur ca este el deaoarece a stata doi anib doar cu ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori? amein amein Stimati avocati,as dori sa imi comunicati parerea dumneavoastra in legatura cu urmatoarea situatie: unu baiat de 19 ani e impreuna cu o fata in varsta de 15 ... (vezi toată discuția)
Minora insarcinata ! aeliusxxx aeliusxxx Buna seara stimati utilizatori ai forumului ! Am o problema ce ma macina pe zii ce trece ! ce se intampla daca am intretinut relatii sexuale cu o minora de 14 ... (vezi toată discuția)