avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... minora insarcinata.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

minora insarcinata.

am o intrebare urgenta la dumneavoastra.numele meu este marius si am 21 de ani,acum sase luni am intretinut relatii sexuale cu o minora in varsta de 17 ani.aceasta minora mai avuse deaface cu astfel de situatii inainte si dupa ce s-a intamplat intre noi.aceasta dupa 5 luni dupa actul sexual dintre noi imi spune ca e insarcinata in luna A5a cu mine si ma va da in judecata.asi dori sa stiu care imi este pedeapsa si ce asi putea face in aceasta situatie.va multumesc.daca cineva ma poate ajuta cu un raspuns ma poate gasi la idul de mesenger lucian4alina@yahoo.com:(
Cel mai recent răspuns: Ionut Lupu , Consilier juridic 15:36, 7 Februarie 2010
Daca fata are 17 ani nu are cum sa fie act sexual cu un minor. Poate fi seductie daca ea a acceptat sa faca sex cu el in urma promisiunilor de casatorie (oricat de stupid suna asta). Prin urmare, nu vad cum ar putea fi infractiune si cred ca nu ar trebui sa impacientam omul degeaba.
@Andreea Lisievici. De ce te grabesti?
Dar, daca la data cand a intretinut raporturi sexual fata nu avea 17 ani? Sa lasam userul sa vina cu detalii, dar si sa-si asume unele responsabilitati, mai ales ca a deschis 2 topik-uri.
Ultima modificare: Vineri, 5 Februarie 2010
Constantin Alexandru Radu, Consilier juridic
In cauza de fata pot fi incidente dispozitiile art 198 pt. 2 teza ultima C.p., chiar in conditiile in care fata are 17 ani. Omul trebuie sa fie informat ca sa stie la ce sa se astepte.

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Dar, daca la data cand a intretinut raporturi sexual fata nu avea 17 ani?

Pai cu sase luni in urma avea cel putin 16 ani. In orice caz peste 14, ca asta conteaza.

In cauza de fata pot fi incidente dispozitiile art 198 pt. 2 teza ultima C.p.

E simplu sa ne batem in numere de articole, dar paragraful spune de fapt "Cu aceeaşi pedeapsa se sancţiuneaza actul sexual, de orice natura, cu o persoana de sex diferit sau de acelaşi sex între 15 şi 18 ani, daca fapta este savârşita de tutore sau curator, ori de catre supravefhetor, îngrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosindu-se de calitatea sa , ori daca faptuitorul a abuzat de încrederea victimei sau de autoritatea ori influenţa sa asupra acesteia". La 21 de ani si o relatie pasagera nu vad sa fie incidenta vreuna din situatiile respective.
Daca nu i-ati facut fetei propuneri ca va veti casatori nu sunt probleme.
Discutati cu aceasta pentru efectuarea unui test de paternitate,daca nu sunteti sigur ca este copilul dvs,dar numai daca nu exista aceasta sigurantasi asumati-va ca orice barbat riscurile ce le incumba postura de tata

Alte discuții în legătură

Nerecunoastere paternitate li_a_she li_a_she Am o colega are 17 ani si e insarcinata , tatal copilului nu vrea sa raecunoasca ca e el (deci colega stie sigur ca este el deaoarece a stata doi anib doar cu ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori? amein amein Stimati avocati,as dori sa imi comunicati parerea dumneavoastra in legatura cu urmatoarea situatie: unu baiat de 19 ani e impreuna cu o fata in varsta de 15 ... (vezi toată discuția)
Minora insarcinata ! aeliusxxx aeliusxxx Buna seara stimati utilizatori ai forumului ! Am o problema ce ma macina pe zii ce trece ! ce se intampla daca am intretinut relatii sexuale cu o minora de 14 ... (vezi toată discuția)