avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Recent am intabulat casa construita ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Recent am intabulat casa construita împreună cu ...

Buna ziua!
Recent am intabulat casa construita împreună cu sotia mea , atașând celor de la OCPI toate actele inclusiv certif.de căsătorie.... Surprinzător actele au ieșit doar pe numele meu (sotul). Menționez ca terenul este dobândit prin donație de la părinții mei , Autorizația de construcție a fost emisa pe numele meu,in acel moment nu era căsătoriți...ulterior ne-am căsătorit,casa era in progres cu constructia iar la 4 luni după căsătorie am finalizat lucrarile si recepția acesteia tot pe numele meu dar in acel moment eram căsătoriți,noi vrem.sa.modificam actul de proprietar al casei fiind trecuti amdoi soți...ce putem face? Cei de la OCPI au zis ca in 4 luni nu am putut construi impreuna...
Cel mai recent răspuns: SergiuGg , utilizator 22:07, 12 Decembrie 2023
Și care e surpriza? E firesc și logic sa fie asa.
Bunurile dobândite anterior căsătoriei și cele dobândite prin donație sunt bunuri proprii.
Puteți fie sa ii donați soției cota de 1/2.
Fie, dacă aveți mai mult de 1 an de la căsătorie, sa încheiați o convenție matrimoniala la notar, prin care sa transformați imobilul din propriu, în comun.
Însă părerea mea e sa lăsați lucrurile asa. Terenul e donație de la părinții dvs și cred ca nu întâmplător v-au donat numai dvs.
Nu știți ce aduce ziua de mâine și va faceți de lucru, în caz de divorț
Soția e cu dvs, folosește casa in egala masura si dacă va iubește, va iubește și fără sa fie proprietara în acte.
Terenul ramane asa...casa e făcută in timpul căsniciei,PV de recepție a foat făcut la 4 luni dupa căsnicie.....de ce nu o pot include si pe sotie in certificatul de proprietar? De ce ne spun ca in 4 luni nu puteam construi împreună? Uite ca se poate si in 2 luni,de ce nu?...nu ne gandim la divorț sau alte chestii ,eu sunt plecat mult timp,nu trebuie sa stau cu împuterniciri pe la notariat daca este nevoie d eun document si etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare casa camelia_b camelia_b Buna, Vreau sa stiu ce solutie exista ca atunci cand vom intabula casa construita de mine si sotul meu, pe actul de proprietate sa fim amandoi trecuti. ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare mariusdam80 mariusdam80 Buna ziua. Sunt in situatia sa cumpar ( am deja promisiune de vanzare cumparare semnata in urma cu un an) o locuinta care era on constructie si care acum a ... (vezi toată discuția)
Donatie essteffan essteffan Buna ziua, In primul rand o sa multumesc anticipat tuturor celor care raspund la aceasta solicitare. Sotia mea a primit de la parinti o bucata de pamand ... (vezi toată discuția)