avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... .Bună seara. Cumnatul meu are o datorie bănească la ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

.Bună seara. Cumnatul meu are o datorie bănească la o persoană. ...

.Bună seara. Cumnatul meu are o datorie bănească la o persoană. Acea persoană a ,,povestit"la alte persoane cunoscute că acesta este dator la el. Aceasta fapt la deranjat . Normal. Această faptă se încadrează în articolul de lege în privința defăimării unei persoane ? Puteți stipula un art.de lege ? Constituie obiectul unei acțiuni civile-de judecată ? Vă mulțumesc .
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:39, 13 Decembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se încadrează la defăimare faptul că a spus despre el un adevăr, că e datornic.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Aceasta fapt la deranjat . Normal"
Nasol, nu cred ca exista o clauza de confidențialitate și mai cred ca termenul de returnare a fost depășit.
Nu e defăimare, e un adevăr.
Cumnatul il poate da în judecata daca se simte îndreptățit, iar instanta va hotărî, dar mai bine își plătește datoria.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scrierea pe un blog a vietii traite in cuplu timp de 12 ani, poate atrage actiune in instanta din partea persoanei care se simte lezata ? GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL As vrea sa imi scriu povestea vietii mele traite alaturi de cineva timp de 12 ani, bazata 100 % pe realitate si intreb daca femeia cu care am trait poate sa ma ... (vezi toată discuția)
Am fost parasita de iubit dintr-o relatie serioasa, fara nici o explicatie!!!! gia95 gia95 Buna ziua si Craciun fericit tuturor! Am 20 de ani, sunt studenta si mi-am dedicat viata studiului, pana acum. Acum cateva luni mi-am gasit un iubit (primul ... (vezi toată discuția)
Imprumut peste limita indatorare oanadumitru1976 oanadumitru1976 Buna seara, Am nevoie de sfatul Dvs. Interesata fiind in obtinerea unui credit mi-a fost recomandat de catre o cunostinta un domn, broker in credite.Cu ... (vezi toată discuția)