avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... masa succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

masa succesorala

Fratele meu, necasatorit si fara copii, a decedat in data de 08.01.2010 si nu i-am putut ridica pensia de boala si indemnizatia de handicap pentru luna decembrie 2009, intrucat trebuie certificat de mostenitor...asa mi s-a spus la Casa de Pensii.
Mama si tata traisec si suntem inca si eu si sora mai mare.
Cum se procedeaza pentru emiterea acestui certificat de catre notar in favoarea unui singur mostenitor, ales de catre noi ?
Va multumesc si sa aveti un an minunat !
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:14, 1 Februarie 2010
Daca ceilalti renunta la mostenire va ramane un singur mostenitor.
Trebuie sa dea declaratie la notar ca renunta la mostenire.

avocat Claudiu Lascoschi
in acest caz ceilalti comostenitori trebuie sa renunte la cota lor parte in favoarea unei singure persoane. in caz contrar suma va putea fi solicitata in urma stabilirii masei succesorale si a cotei parti cuvenita mostenitorilor, acesta fiind o cale mult mai costisitoare financiar.
Daca este vorba doar de acei bani asa ar fi cel mai indicat sa se procedeze.
Vor renunta si gata.

avocat Claudiu Lascoschi
vocatie succesorala au la succesiunea fratelui decedat : fratii si parintii defunctului .
astfel, va trebui sa va adresati unui notariat din raza ultimului domiciliu al defunctului, in vederea dezbaterii succesorale .
daca se doreste ca un singur succesor sa culeaga succesiunea fratelui, ceilalti erezi pot da o declaratie de renuntare la succesiune.
declaratia se da la notar.
dar aceasta declaratie priveste intreaga masa succesorala a defunctului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Explicatii ptr o succesiune doina bacanu doina bacanu va rog daca se poate sa ma lamuriti : daca sunt 2 frati care au dreptul la casa parinteasaca si unul din frati a decedat iar cei 2 copii ai lui nu au pretentii ... (vezi toată discuția)
Cedare cotă proprietate Ligia Dirnu Ligia Dirnu Suntem 9 frați și în urma decesului părinților am făcut taxa de succesiune. 3 dintre frați nu vor să facem partajul succesoral. Ceilalți vor să ... (vezi toată discuția)
Nora fara copii poate mostenii averea socrilor? matei petru matei petru Parinti decedati, urmasi trei copii. Ulterior un copil moare, fara a avea descendenti doar sotie supravietuitoare. Cei doi fii in viata, au acceptat prin ... (vezi toată discuția)