Cunosc acest calcul. Eu doresc sa stiu unde se adauga punctele rezultate din grupa 1 sau 2 (0,25, 0,5), care sunt lunare, deci se pun la punctajul mediu anual, puctele din primele anuale, din al 13-lea salariu, etc, deci logic se modifica punctajul mediu anual, deci si acel punctaj din decizia de pensionare. Nu cred ca acele puncte raman, cred ca se recalculeaza.
Daca deja sunteti la pensie , punctele suplimentare pentru grupe deja se afla in punctajul din decizie , Legea 263/2010 prevedea suplimentarea punctajului cu 50% ( pentru perioada de grupa I ) si cu 25% ( pentru grupa II ) . Daca s-ar recalcula - ceea ce eu nu cred - ar insemna ca acel punctaj suplimentar sa dispara si sa se adauge punctele in plus prevazute de noua lege , eu asa as vedea situatia ... Luati in calcul ca , cele 0,25 sau 0,50 puncte sunt lunare , dar intra in punctajul pe an , adica - de exemplu - 12 x 0,50 = 6 puncte in plus la suma punctajelor lunare . Aceasta ( suma punctajelor lunare ) se imparte la 12 si obtinem punctajul anual . Prin urmare , influenta pe an este de 0,50 sau 0,25 - depinde despre ce grupa e vorba . Pentru veniturile suplimentare ( prime , bonusuri , al 13-lea salar , ore suplimentare ) , daca - si numai DACA - sunt aduse adeverinte care sa le dovedeasca ( modelul de adeverinta este anexa 6 la lege ) , acestea se vor avea in vedere si vor genera puncte in plus .
Nu mai avem treba cu punctajul mediu anual.
Se acumuleaza puncte lunare care vor fi transformate in anuale prin raportarea lor la 12.
Majorarea de ,25, respectiv 0,5 puncte se adauga la punctajele lunare care vor fi transformate in punctaje anuale.