avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ce se va intampla cu punctele din decizia de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ce se va intampla cu punctele din decizia de pensionare, atunci ...

Ce se va intampla cu punctele din decizia de pensionare, atunci cand va incepe recalcularea din 2024 ?
Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 15:07, 18 Decembrie 2023
Vedeti daca va este de ajutor
[ link extern ]
La ele se vor adauga daca aveti si cele de stabilitate, apoi total puncte x 81(valoarea V.P.R.) la data recalcularii 01/09/2024.
Cunosc acest calcul. Eu doresc sa stiu unde se adauga punctele rezultate din grupa 1 sau 2 (0,25, 0,5), care sunt lunare, deci se pun la punctajul mediu anual, puctele din primele anuale, din al 13-lea salariu, etc, deci logic se modifica punctajul mediu anual, deci si acel punctaj din decizia de pensionare. Nu cred ca acele puncte raman, cred ca se recalculeaza.
Daca deja sunteti la pensie , punctele suplimentare pentru grupe deja se afla in punctajul din decizie , Legea 263/2010 prevedea suplimentarea punctajului cu 50% ( pentru perioada de grupa I ) si cu 25% ( pentru grupa II ) . Daca s-ar recalcula - ceea ce eu nu cred - ar insemna ca acel punctaj suplimentar sa dispara si sa se adauge punctele in plus prevazute de noua lege , eu asa as vedea situatia ... Luati in calcul ca , cele 0,25 sau 0,50 puncte sunt lunare , dar intra in punctajul pe an , adica - de exemplu - 12 x 0,50 = 6 puncte in plus la suma punctajelor lunare . Aceasta ( suma punctajelor lunare ) se imparte la 12 si obtinem punctajul anual . Prin urmare , influenta pe an este de 0,50 sau 0,25 - depinde despre ce grupa e vorba . Pentru veniturile suplimentare ( prime , bonusuri , al 13-lea salar , ore suplimentare ) , daca - si numai DACA - sunt aduse adeverinte care sa le dovedeasca ( modelul de adeverinta este anexa 6 la lege ) , acestea se vor avea in vedere si vor genera puncte in plus .
Nu mai avem treba cu punctajul mediu anual.
Se acumuleaza puncte lunare care vor fi transformate in anuale prin raportarea lor la 12.
Majorarea de ,25, respectiv 0,5 puncte se adauga la punctajele lunare care vor fi transformate in punctaje anuale.

Alte discuții în legătură

Stagiu total de cotizare realizat 46 ani 7 luni si 22 zile. in ... Bibi29 Bibi29 Stagiu total de cotizare realizat 46 ani 7 luni si 22 zile. In sistemul public din care. Conditii normale 19 ani si 27 zile. Grupa 2-a ( lg 3/ 1977) 10 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, știe cineva cat ar fi pensia ( după noua lege) 13 ... Silvy93 Silvy93 Buna ziua,știe cineva cat ar fi pensia ( după noua lege) 13 ani lucrați și 2 de armata?.O zi bună (vezi toată discuția)
Punctaj recalculare pensie ana-cer ana-cer Un pensionar are urmatoarea situatie: - pensie de invaliditate 01.12.1993 - pensie limita de varsta 01.06.1994 valoare pensie 92.534 lei - are 11 ani 10 ... (vezi toată discuția)