avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua Sunt in concubinaj de 4 ani de zile și avem ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua Sunt in concubinaj de 4 ani de zile și avem un copil ...

Buna ziua
Sunt in concubinaji de 4 ani de zile și avem un copil de 7 lui care este pe numele lui ,neam certat și el mă tot amenință că ia copilul și pleacă dincolo ,el nu este angajat are probleme cu alcoolul și este și violent ,stam cu chirie am incercat sa vb cu el să cădem la înțelegere sa ne despărțim și să rămânem prieteni dar nu am cu cine el ma tot amentia că îl ia și pleaca .este posibil asta daca este pe numele lui dar totuși el este alcoloc violent și fără loc de muncă .eu acuma sunt in concediu de creștere a copilului
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:28, 15 Decembrie 2023
Va puteți adresa instantei de judecata cu o cerere prin care sa solicitati ca domiciliul copilului sa fie la dvs iar tatăl sa aibă un program de vizita doar în prezenta dvs.
Mergeți la părinții dvs cu copilul și contactați urgent un avocat.
Puteți solicita și ordin de protectie, trebuie doar sa va doriți sa ieșiți din aceasta relație toxica.

Puteți acționa în judecată pentru a exercita autoritatea părintească în mod exclusiv asupra minorei. Dacă e violent puteți obține și un ordin de protecție apelând 112, avocat

Denisa Vintila a scris:

Buna ziua
Sunt in concubinaji de 4 ani de zile și avem un copil de 7 lui care este pe numele lui ,neam certat și el mă tot amenință că ia copilul și pleacă dincolo ,el nu este angajat are probleme cu alcoolul și este și violent ,stam cu chirie am incercat sa vb cu el să cădem la înțelegere sa ne despărțim și să rămânem prieteni dar nu am cu cine el ma tot amentia că îl ia și pleaca .este posibil asta daca este pe numele lui dar totuși el este alcoloc violent și fără loc de muncă .eu acuma sunt in concediu de creștere a copilului

Atata timp cat nu aveti o hotarare judecatoreasca care sa stabileasca domiciliul copilului la dvs, va puteti trezi ca face si asa ceva si umblati cu politia dupa el sa va gasiti si luati copilul.

Ordin de protectie sau serviciul 112 cand e baut si violent si il scoate din casa.

Dar rezolvati doar temporar, tot va trebuie hotarare clara care sa spuna unde si cu cine sta copilul.

Evident ca fiind atat de mic sta la mama, mama fiind persoana de referinta, insa - repet - trebuie hotarare. Altfel veti ramane in incertitudine ani de acum incolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sa fac...?? ionaurel ionaurel As dori sa va intreb daca putem anula o PROCURA PT un comil minor in virsta de 4ani data tatalui meu pa o durata nedeterminata ce consta in ridicarea ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, trăiesc într-un concubinaj de 4 ani,in ultima perioada ... Carolina96 Carolina96 Bună ziua, trăiesc într-un concubinaj de 4 ani,in ultima perioada se desfășoară violența domestică in casa.(probe am,poze si cum recunoaște ca ma ... (vezi toată discuția)
Copil fara acordul tatalui in strainatate Cristi1986 Cristi1986 Am o fetita de 9 luni am plecat in italia cu fetita si cu mama fetitei.. Neam certat si a chemat politia si ma scos pe strada pentru ca chiria era pe numele ... (vezi toată discuția)