avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, In curând voi dispune de o suma de bani ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, In curând voi dispune de o suma de bani ...

Buna ziua,

In curând voi dispune de o suma e banii ( o suma cu care as putea aproape sa cumpăr o garsoniera … mai veche) . As vrea sa fac investiție într-un imobil pentru ca banii din chirii și ii pot salva lunar pana copii noștri au 18 ani in conturilor lor ca sa ii poată folosi la studii . ( copii au 1 an respectiv 9) . Sunt căsătorită dar niciodată când am vrut sa deschid conturi pentru copii soțul nu ma susținut din nici un punct de vedere ( adică ce avem trebuie cheltuit și mie nu îmi place deloc acesta idee având in vedere ca nu suntem bogați plus ca educație financiară nu prea exista și copii trebuie educați ) .Cum as putea eu sa iau aceasta garsoniera ca soțul sa nu aibă acces la ea , adică in caz de un divorț sa nu trebuiască sa o împart cu el, sa am o siguranța ca pot salva pentru copii ? Nu avem regim de separație de bunuri nici nu ii pot propune acest lucru sa nu îl jignesc , vreau doar sa știu acel imobil in siguranta pentru ca dacă ar afla de el este posibil sa ma pună sa îl și vând și sa rămân și fără banii . Pe parintii mei nu prea vreau sa ii implic , mai am un frate căsătorit

Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:26, 15 Decembrie 2023
Suma strânsă sau o primiți de undeva- de la părinți de ex?

gi-jane2 a scris:

Suma strânsă sau o primiți de undeva- de la părinți de ex?

Suma va trece o parte mai mică prin contul mamei, o parte mai mare prin al tatălui și mai am eu de scos dintr-un cont al copilului de savings din străinătate ( am locuit acolo o perioada) o suma .deci din contul meu nimic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
-puteti cumpara pe numele copiilor cu drept de uzufruct pt dvs ca sa puteti inchiria, fratele ar putea fi curator pt copii ca sa ii reprezinte pe copii la cumparare, iar procuratori de fonduri sa fie parintii.
-parintii dvs ar putea cumpara garsoniera si apoi dona copiilor.
- divortati, cumparati garsoniera si va recasatoriti
- va doneazaparintii banii si cumparati cu ei garsoniera in nume propriu.
schimbati regimul matrimonial
cam astea sunt variantele.
mergeti la un avocat sa va sfatuiasca in concret ce sa alegeti.
Pt fiecare exista riscuri...
unul ar fi ca frayele sa atace donatia etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartirea mostenirii cu sotul. am construit casa, casatorita fiind, pe terenul părinților ... Mariamea Mariamea Am construit casa, casatorita fiind, pe terenul părinților (pe baza unui acord notarial de la ei, ca putem, eu si soțul sa contruim casa pe terenul lor). ... (vezi toată discuția)
Bunuri dobandite inainte de casatorie ancus27 ancus27 Stimati domni, Am in proprietate o casa cu teren dobandite prin act de vanzare cumparare. Intentionez sa ma casatoresc si impreuna cu viitorul sot sa daramam ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, eu locuiesc in strainatate cu soțul și fetița noastră ... IULIA-IULIA IULIA-IULIA Buna ziua, Eu locuiesc in strainatate cu soțul și fetița noastră de 6 ani! Având in vedere ca relația cu soțul nu este una buna vreau sa ma întorc ... (vezi toată discuția)