Vă multumesc mult pentru răspuns.Dar am iesit la pensie în .2000 doar pe baza cärții de muncă ,nu in 2001 In 2005 a fost făcută recalcularea tuturor pensiilor ,ceeace ar insemna că pensia recalculată in 2005 contine deja toate contribuțiile plătite din 2001 până în anul 2005 . Iar la noua recalculare din 2024 vor fi introduse automat numai conribuțiile de după 2005.
Rezultă din răspunsul Dv. că adeverințe imi trebuiesc numai cu veniturile contributive obtinute inainte de 1.04.2001 in afară de cele trecute in cartea de muncă .Am ințeles corect ?
CHKa a scris:
Poate ar fi de interes sa cereti Casei de Pensii de care apartineti un buletin de calcul a pensiei dvs. , pentru ca banuiala mea este ca , daca s-au platit contributii , acele sume deja au fost luate in calcul cand v-a fost stabilit punctajul . Dupa 01.04.2001 , de la intrarea in vigoare a Legii 19/2000 - cea care a instituit o contributie si in sarcina angajatului , nu doar a angajatorului - orice suma pentru care s-a platit CAS este luata in considerare la calculul pensiei , iar casele de pensii au aceasta evidenta . Daca este asa , binenteles , nu mai aveti nevoie de nici o adeverinta .