Buna ziua!
Un pompier care a fost asociat unic la o societate comerciala inainte de a deveni pompier, are de luat dividende care s-au distribuit dupa un an de la data la care el a devenit pompier.
Este legal sa ridice dividende daca este pompier?
Un asociat unic poate sa distribuie profitul de la propria firma atâta timp cât este în actele firmei și la registrul comerțului, inregistrat ca asociat. După data când el si-a vandut părțile sociale, nu mai poate beneficia de dreptul de a mai primi dividende.
Atenție! Am folosit "sa-si distribuie", nu sa încaseze dividendele care deja au fost distribuite prin hotărârea adunării generale în perioada când el legal încă figura ca asociat unic al firmei, și care dividende încă nu au fost ridicate efectiv.
Dividendele odată distribuite prin hotărârea adunării generale, pot fi platite/încasate efectiv în maxim 3 ani de la data procesului verbal al adunarii generale on care s-a luat acea hotărâre. După acea data el pierde acest drept, dividendele neridicate rămân la firma și se constituie venit în contabilitate.
Deci din ce întrebați, contează data când s-a luat aceasta hotărâre de a distribui profitul firmei ca dividende, nu cea în care se face plata efectiva. Și cred ca și cea în care el își vinde efectiv părțile sociale.
Dividende 2011
epsgaba
Se poate stii care va fi prima zi din anul 2011 in care as putea sa imi accesez dividendele corespunzatoare anului 2010? Firma va fi creata anul asta - voi fi ... (vezi toată discuția)