avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1843 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inscriere ceccar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inscriere ceccar

sunt studenta in anul 2 si tin contabilitatea la 2 firme de ceva vreme dar nu pot semna bilantul si as vrea sa stiu ce conditii trebuie sa indeplinesc sa ma inscriu la ceccar.trebuie sa termin facultatea sau pot sa ma inscriu la contabili autorizati doar cu studii medii?
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 22:35, 31 Ianuarie 2010
O.G. 65/1994
Art. 4. - (1) Se poate prezenta la examenul de admitere prevăzut la art. 3 pentru profesia de expert contabil persoana care îndeplineşte următoarele condiţii:
a) are capacitate de exerciţiu deplină;
b) are studii economice superioare cu diplomă recunoscută de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului;
c) nu a suferit nicio condamnare care, potrivit legislaţiei în vigoare, interzice dreptul de gestiune şi de administrare a societăţilor comerciale.
(2) La cerere, persoanele care au titlul de academician, profesorii şi conferenţiarii universitari, doctorii în economie şi doctorii docenţi, cu specialitatea finanţe sau contabilitate, au acces la profesia de expert contabil pe baza titlului de doctor, cu îndeplinirea condiţiilor prevăzute la alin. (1) lit. a) şi c) şi susţinerea unui interviu privind normele de organizare şi funcţionare a Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi.
Art. 5. - Se poate prezenta la examenul de admitere prevăzut la art. 3 pentru profesia de contabil autorizat persoana care îndeplineşte următoarele condiţii:
a) are capacitate de exerciţiu deplină;
b) are studii medii cu diplomă recunoscută de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului;
c) nu a suferit nicio condamnare, care, potrivit legislaţiei în vigoare, interzice dreptul de gestiune şi de administrare a societăţilor comerciale.

Pentru mai multe informatii:
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii pentru a ma putea inscrie la cecar roxena roxena ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a ma putea inscrie la cecar??este adevarat ca daca lucrezi intr o firma de contabilitate nu mai faci stagiul de 3 ... (vezi toată discuția)
Legislatie mirelaisofia mirelaisofia Buna ziua, vreau sa intreb legat de examnenul de expert contabil cu studii superioare, am 3 ani pe cartea de munca vechime cu studii superioare (deci ma ... (vezi toată discuția)
Admitere contabil autorizat ankalaura85 ankalaura85 Buna ziua! Conform O.G. nr. 65/1994 privind expertii contabili si contabilii autorizati : Art. 5. - Se poate prezenta la examenul de admitere prevăzut la ... (vezi toată discuția)