avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1142 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună dimineața! Rog și eu specialiștii în drept ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună dimineața! Rog și eu specialiștii în drept să îmi ...

Bună dimineața! Rog și eu specialiștii în drept să îmi traducă ce vrea să zică art VIII din OUG 115/2023
"Art. VIII. — (1) Tranșele aferente sumelor prevăzute prin
hotărâri judecătorești având ca obiect acordarea unor drepturi
de natură salarială stabilite în favoarea personalului din
instituțiile și autoritățile publice, care fac obiectul plății eșalonate,
conform legii, neplătite până la data de 31 decembrie 2023, se
plătesc eșalonat, începând cu anul 2024, în tranșele prevăzute
la art. IX alin. (1).
(2) Prevederile alin. (1) se aplică și în ceea ce privește"
tranșele aferente sumelor prevăzute prin hotărâri judecătorești
definitive având ca obiect acordarea de daune-interese moratorii
sub forma dobânzii legale pentru plata eșalonată a sumelor
prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea unor
drepturi salariale personalului din sectorul bugetar, care fac
obiectul plății eșalonate, conform legii, neplătite până la data de
31 decembrie 2023."
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:19, 18 Decembrie 2023
Este destul de clar acest articol ... la art.IX alin.1 sunt prevazute transele in care se vor achita potrivit art. VIII:
- sumele prevăzute prin hotărâri judecătorești având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din instituțiile și autoritățile publice, care fac obiectul plății eșalonate, conform legii, neplătite până la data de 31 decembrie 2023,
- sumele prevăzute prin hotărâri judecătorești definitive având ca obiect acordarea de daune-interese moratorii
sub forma dobânzii legale pentru plata eșalonată a sumelor prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea unor drepturi salariale personalului din sectorul bugetar, care fac obiectul plății eșalonate, conform legii, neplătite până la data de 31 decembrie 2023."

In speta, ceea ce nu s-a achitat pana la 31 dec 2023, se vor achita de la 01.01.2024 in transele mentionate la art. IX.
Ultima modificare: Duminică, 17 Decembrie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mulțumesc pentru răspuns. Voi încerca să fiu mai explicit.
1. Să înțeleg că art VIII nu interzice acordarea tranșei aferente anului 2023 până la 31.12.2023?
2. În cazul în care nu voi primi tranșa cu nr. 2 până la 31.12.2023 ( decizie executorie din 2022) înseamnă că în anul 2024 voi primi ambele tranșe (2 și 3) sau doar tranșa cu nr. 2 și restul se decalează cu un an?!
1. Intr-adevar, art VIII nu interzice acordarea tranșei aferente anului 2023 până la 31.12.2023

2. Eu inteleg altceva : ce nu s-a platit se va achita de la 01.01.2024 in transele mentionate la art. IX.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. care este temeiul legal al reesalonarii prin oug ... remusoradea remusoradea Bună ziua. Care este temeiul legal al reesalonarii prin oug 115/2024 al drepturilor salariale (transa a patra) aflate în plată (dupa ce au fost si asa ... (vezi toată discuția)
Plata dobanzi invatamant-esalonare daca procesul e pronuntat in dec.2014??? auralore auralore Avem castigat procesul pentru acordarea dobanzii legale pentru hot.judecat.ce au fost esalonate pe 5 ani. Pronuntarea hotararii aste in decembrie 2014. In ... (vezi toată discuția)
Acordarea unor drepturi de naturã salarialã stabilite în favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii . Roland Mindrila Roland Mindrila Potrivit OUG 71/2009, modificată prin Legea 230/2011, plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de ... (vezi toată discuția)