avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Document pt aviz de munca la IGI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Document pt aviz de munca la IGI

Buna ziua, eu sunt un cetatean strain care posed un permis de sedere pe munca. Urmeaza sa-mi schimb jobul, dupa un timp de mai mult de un an. As dori sa intreb ce documente as avea nevoie pentru un nou aviz de munca la IGI, in loc de acordul scris.

As fi multumit daca imi puteti si spune ce as putea sa face in cazul in care angajatorul refuza sa inregistreze demisia mea, si ce trebuie depus la IGI in cazul acesta.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:43, 19 Decembrie 2023
Documente necesare obținere aviz de angajare pentru lucrător permanent – angajator persoană juridică
[ link extern ]

Angajatorul este obligat să înregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă, se prevede la art.81 alin.2 din Codul muncii.

" ... Dacă refuză înregistrarea demisiei, salariatul poate trimite notificarea de demisie prin poștă, cu confirmare de primire, pentru a avea dovada clară că și-a anunțat angajatorul despre demisie și, în eventualitatea unor conflicte de muncă, să poată dovedi în instanță că angajatorul a fost de rea-credință. ... "
www.avocatnet.ro/articol_587...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie la zi atzunel atzunel in ce conditii imi pot da demisia la zi de la actualul loc de munca (vezi toată discuția)
Angajare cetatean ue - avem in vedere angajarea unui cetatean italian care lucreaza ... gabriela.covaliu gabriela.covaliu Avem in vedere angajarea unui cetatean Italian care lucreaza si locuieste in Romania de mai multi ani si care dispune de: a. Certificat de inregistare emis de ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere in ro pentru cetateni turci marinelacotta marinelacotta Am rugamintea daca imi puteti spune care sunt actele necesare pentru obtinerea permisului de sedere in Romania pentru niste cetateni turci care detin viza tip ... (vezi toată discuția)