avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire dupa sora divortata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire dupa sora divortata

Buna ziua,

Sora a murit. Era divortata si avea un copil ramas la tata. A semnat cand era in viata un act de cedare a maternitatii catre mama vitrega, si nu a avut contact cu copilul cat era in viata.

Sora a stat pana acum in casa parintiilor, eu si ea ingrijindu-ne in mod egal de casa/curte, dar ea fiind singura care avea acolo domiciliul. Succesiunea dupa parinti a fost facuta.

Cine vine la succesiunea ei? Am eu vreun drept? Avand in vedere ca nu i-am cerut nimic si a locuit si pe partea mea de mostenire de la parinti, dar si ca eu am ingrijit-o (cumparaturi, platit facturi, mancare, spalat, etc).
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:30, 19 Decembrie 2023
copilul e singurul mostenitor al sorei dvs.

un act de cedare a maternitatii catre mama vitrega, si nu a avut contact cu copilul cat era in viata.

doar daca copilul a fost adoptat, nu mai are gread de rudenie cu sora dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire-sora vitrega florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Suntem 3 surori:cea mare nascuta inainte de razboi,iar tatal ei a murit,apoi mama s-a recasatorit, din a doua casatorie au rezultat 2 fete,deci ... (vezi toată discuția)
Intrebare succesiune dovleacmihaela dovleacmihaela buna ziua . daca in urma decedatului au ramas ca mostenitori sotia supravietuitoare si o sora infiata doar de tatal decedatului (mama decedatului fiind ... (vezi toată discuția)
A fi sau a nu fi maria.misca2010@yahoo.it maria.misca2010@yahoo.it parintii mei au divortat in 1968. tata sa recasatorit in 1970 din aceasta casatorie a rezultat o fiica sora mea vitrega in 1990 au cumparat un ap cu 3 cam ... (vezi toată discuția)