avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, C.J.P. Bihor (Pensii Internationale) refuza ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, C.J.P. Bihor (Pensii Internationale) refuza sa valorifice ...

Buna ziua,
C.J.P. Bihor (Pensii Internationale) refuza sa valorifice pentru pensie o perioada de 5 ani lucrata in invatamint (1.09.1978 – 31.08.1983) care mi-ar permite sa ating stagiul minim de cotizare. Motivul : « lipseste stampila unitatii » si, deci, « inscrierea din carnetul de munca nu respecta prevederile art. 20(4) din D. 92/1976 ».
Or, acest articol 20(4) nu vorbeste de « stampila » ci de « verificare » si de « semnatura » sefului unitatii scolare – care exista !
Arhivele scolii unde am lucrat (care nu mai exista) ar fi la primaria orasului care nu vrea sa imi elibereze o Adeverinta de vechime.
Ce recurs este posibil ? La cine sa ma adresez ?
Va multumesc pentru un sfat bun (si tin la dispozitia Dvs. Carnetul meu de munca).
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:11, 20 Decembrie 2023
1. Imi pare rau ca va spun, chiar trebuia stampila unitatii in carnetul de munca. Va dau si textul de lege:

Ordinul nr. 136 din 29 iulie 1976 pentru aprobarea metodologiei de întocmire, completare, păstrare şi evidenta a carnetului de muncă
Anexa
Metodologie de întocmire, completare păstrare şi evidenta a carnetului de muncă
I. Cu privire la înscrierile ce se vor face la capitolele din carnetul de muncă se stabilesc următoarele:
.....
4. La capitolul IV:
....
Certificarea verificărilor prevăzute la art. 20 (4) din decret se va face înscriindu-se "Verificat valabilitatea înregistrărilor făcute în cadrul unităţii", după care se va semna şi se va specifică funcţia persoanei care a făcut aceasta certificare. După aceasta menţiune carnetul de muncă va fi prezentat conducătorului unităţii sau delegatului acestuia, care va semna şi va aplica ştampila.
.......

2. Sesizati Inspectia Muncii in legatura cu refuzul Primariei de a va elibera adeverinta..
Va multumesc pentru raspuns.
1. Inteleg ca informatia transmisa mie era incompleta.
2. Am sesizat deja Inspectia Muncii, care mi-a raspuns clar si concis: "Intrucat Scoala [...] la care dvs faceti referire nu a fost inregistrata la I.T.M. Caras-Sverin, Inspectoratul nu detine nici un document pentru a va elibera adeverinta de vechime". La vie est belle ...
Ultima modificare: Miercuri, 20 Decembrie 2023
CIOBOTARIU, utilizator
Are dreptate ..dvs trebuia sa sesizati refuzul , nu sa va elibereze adeverinta de vechime.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de muca rupa rupa Lipsa ștampile pe cartea de munca, la încetarea activității într-o instituție ( in cazul meu IRA 17 ) anulează vechimea respectiv lucrată ? Mentionez ... (vezi toată discuția)
Completare carnete de munca grg_zzz grg_zzz Buna ziua! Am si eu o nelamurire in ceea ce priveste modalitatea de completare a carnetelor de munca, in sensul daca angajatorul este obligat sa completeze in ... (vezi toată discuția)
Studii in carnetul de munca mariusica1 mariusica1 In anul 2005 am terminat facultatea. M-am angajat in noiemb 2005.Am adus diploma de licenta dar in cartea de munca figureaza tot adeverinta. In anul 2009 am ... (vezi toată discuția)