avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carte de muca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carte de muca

Lipsa ștampile pe cartea de munca, la încetarea activității într-o instituție ( in cazul meu IRA 17 ) anulează vechimea respectiv lucrată ? Mentionez că ; toate mentiunile , majorări de salariu , dobândirea unei categori ,sau alte mențiuni, sant semnate și parafate cu ștampila unități , doar ca la plecare din unitate , prin lichidare , sa omis aplicarea ștampile
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:36, 13 Martie 2019
La incetarea raporturilor de munca ale persoanelor incadrate in munca se verifica, de catre seful compartimentului care are in sarcina evidenta personalului din unitate sau, in unitatile care nu au un asemenea compartiment, de catre persoana care indeplineste atributii de evidenta a personalului, valabilitatea tuturor inregistrarilor facute in carnetul de munca din perioada cit aceasta s-a aflat in pastrarea unitatii. Persoana care a efectuat verificarea va semna dupa ultima mentiune facuta in carnet, capitolul inchizindu-se apoi prin semnatura conducatorului unitatii sau a persoanei delegate in acest sens de conducerea unitatii.
(art.20 alin.4 din Decretul 92/1976)

Metodologie de intocmire, completare pastrare si evidenta a carnetului de munca
Certificarea verificarilor prevazute la art. 20 (4) din decret se va face inscriindu-se "Verificat valabilitatea inregistrarilor facute in cadrul unitatii ", dupa care se va semna si se va specifica functia persoanei care a facut aceasta certificare. Dupa aceasta mentiune carnetul de munca va fi prezentat conducatorului unitatii sau delegatului acestuia, care va semna si va aplica stampila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, c.j.p. bihor (pensii internationale) refuza sa valorifice ... CIOBOTARIU CIOBOTARIU Buna ziua, C.J.P. Bihor (Pensii Internationale) refuza sa valorifice pentru pensie o perioada de 5 ani lucrata in invatamint (1.09.1978 – 31.08.1983) care ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am depus in data de 15 iunie 2022, la casa de pensii, ... raduploiesti62 raduploiesti62 Buna ziua! Am depus in data de 15 iunie 2022, la Casa de Pensii, cererea privind acordarea pensiei anticipate partiale, insotita de toate documentele ... (vezi toată discuția)
Atestare iru aijin aijin Buna ziua. Pentru atestarea unei persoane sa completeze cartile de munca este necesar si un curs de inspector RU sau poate da examenul daca firma il ... (vezi toată discuția)