avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Atestare IRU
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Atestare IRU

Buna ziua. Pentru atestarea unei persoane sa completeze cartile de munca este necesar si un curs de inspector RU sau poate da examenul daca firma il imputerniceste?
Cel mai recent răspuns: rrramor , utilizator 06:06, 4 Iunie 2009
1. Se poate prezenta la testare. Nu este un curs special.
2. Atentie insa, examenul e simplu, dupa aceea e mai greu. Sa lucreze sub supravegherea unei persoane mai experimentate (chiar de la ITM) si sa nu se desparta de Decretul 92/1976 si ordinul 136/1976.
Ar fi necesar si un curs de IRU.... in metodologia privind aprobarea ca operatiunile de pastrare si completare a carnetelor de munca sa fie efectuate la sediul angajatorul nu este prevazuta anexarea la dosarul persoanei imputernicita de catre angajtor sa efectueze inregistrarile in acrnetele de munca depunerea unei copii de pe certificatul sau diploma de absolvire a unui astfel de curs.
Cel mai indicat ar fi sa intrati pe site-ul ITM, la cursuri servicii si acolo veti obtine toate informatiile de care aveti nevoie.
Va recomand sa lecturati metodologia prezentata pe acest link [ link extern ] ;

sper sa va ajute .
Toate bune
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iunie 2009
H.R. SUPORT , Consultant resurse umane
Este vorba de Decizia nr.594/27.11.2008 a Inspectorul General de Stat al Inspectiei Muncii prin care aproba Metodologia privind aprobarea de pastrare si completare a carnetelor de munca la sediul angajatorului.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iunie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Carnete de munca ContSters129652 ContSters129652 lucrez intr-un minister si doresc sa aflu daca imi trebuie atestat pentru a putea opera in carnetele de munca va multumesc si sa aveti o zi buuuna! (vezi toată discuția)
Inspector ru aijin aijin Buna ziua. As dori sa stiu daca penru angarea pe un post de inspector RU este necesar cursul de perfectionare. Mentonez ca ma lucrat in domeniu, dar in cadrul ... (vezi toată discuția)
Inspector resurse umane ContSters74221 ContSters74221 buna ziua! va rog sa-mi spuneti daca este necesar de un atestat suplimentar,pentru a putea opera modificari in carnetul de munca. mentionez ca am ... (vezi toată discuția)