avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inspector RU
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inspector RU

Buna ziua. As dori sa stiu daca penru angarea pe un post de inspector RU este necesar cursul de perfectionare. Mentonez ca ma lucrat in domeniu, dar in cadrul unei institutii publice. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:21, 4 Iunie 2009
1. Nu e nevoie neaparat mai ales daca ati mai lucrat si stiti despre ce este vorba.
2. Dar este indicat sa faceti, in continuare, un curs de pregatire si/sau perfectionare care nu va strica, din contra, va va ajuta foarte mult.
Este necesar numai in cazul in care, in specificatia postului, este cerut expres si acest curs, care este unul de initiere nu de perfectionare.
Esti obligat sa ai "atestat profesional' chiar si la o institutie publica, dar nu se respecta.
Daca angajatorul intra sub incidenta legii 130/1999, pentru pastrarea carnetelor de munca la sediu:
- sa desemneze si sa împuterniceasca prin decizie persoana angajata cu contract individual de munca care va îndeplini atributiile de întocmire, completare, pastrare si evidenta a carnetelor de munca;
- sa faca dovada îndeplinirii cerintelor prevazute de Decretul nr. 92/1976, în legatura cu întocmirea, completarea, pastrarea si evidenta carnetelor de munca;
- la data solicitarii aprobarii sa aiba achitat comisionul prevazut la art. 12 din Legea nr. 130/1999, completata si modificata prin Ordonanta de Urgenta nr. 136/1999;
- sa faca dovada ca a absolvit liceul sau are studii superioare de scurta sau lunga durata, cu diploma de absolvire prezentata;
- sa aiba împlinita vârsta de 21 de ani;
- sa nu aiba condamnari penale pentru fapte care o fac incompatibila cu munca pe care o îndeplineste;
- sa cunoasca prevederile Decretului nr. 92/1976, ale Ordinului Ministrului Muncii si Protectiei Sociale nr. 136/1976 si ale legislatiei muncii în vigoare;
- sa prezinte un curriculum vitae scris de mâna;
- sa obtina confirmarea pentru îndeplinirea activitatii în urma testarii profesionale de catre inspectoratul teritorial de munca;
- sa participe la cursurile de pregatire profesionala organizate de inspectoratul teritorial de munca si sa obtina atestat profesional.

Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2009
Samoila Georgeta P.F.A., Consultant resurse umane
aijin a scris:

Buna ziua. As dori sa stiu daca penru angarea pe un post de inspector RU este necesar cursul de perfectionare. Mentonez ca ma lucrat in domeniu, dar in cadrul unei institutii publice. Multumesc.

:offtopic: Interventie moderator
Nu mai deschideti acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topic-urile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, va fi banat temporar sau defintiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atestare iru aijin aijin Buna ziua. Pentru atestarea unei persoane sa completeze cartile de munca este necesar si un curs de inspector RU sau poate da examenul daca firma il ... (vezi toată discuția)
Inspector resurse umane ContSters74221 ContSters74221 buna ziua! va rog sa-mi spuneti daca este necesar de un atestat suplimentar,pentru a putea opera modificari in carnetul de munca. mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Carnetul de munca ioanav04 ioanav04 buna seara! poate cineva sa-mi spuna ce conditii trebuie sa indeplineasca un angajat al unei companii pentru a putea face inregistrari in carnetele de ... (vezi toată discuția)