avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carnetul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carnetul de munca

buna seara!
poate cineva sa-mi spuna ce conditii trebuie sa indeplineasca un angajat al unei companii pentru a putea face inregistrari in carnetele de munca?

multumesc pentru ajutor

o seara frumoasa tuturor!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:38, 19 Ianuarie 2010
Luati legatura cu ITM care va va da avizul in urma unei testari la sediul lor.
In general....acea persoana trebuie sa aiba un atesta profesional de "Inspector Resurse Umane" dar nu este absolut obligatoriu......si sa primeasca avizul de la ITM (nu stiu cum obtine avizul fara certificarea ca IRU). Daca ITM-ul teritorial da avizul ca firma respectiva poate sa tina carnetele de munca la sediulei si da atestare peroanei sa faca inscrisuri in acestea...atunci este ok.
Fiecare persoană împuternicită de angajator cu atribuţii pentru întocmirea,
păstrarea, completarea şi evidenţa a carnetelor de muncă trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
(a) să fie absolventă cu diplomă cel puţin a învăţământului liceal;
(b) să fie încadrată cu contract individual de muncă la angajatorul care solicită
aprobarea;
(c) să nu aibă condamnări penale pentru fapte care o fac incompatibilă cu atribuţiile de păstrare şi completare a carnetelor de muncă;
(d) să aibă pregătire corespunzătoare, astfel cum este prevăzut la art. 20 alin. (1)
din Decretul 92/1976 privind carnetul de muncă.

Pentru atestarea de catre ITM , dosarul persoanei împuternicită de angajator să îndeplinească atribuţiile de întocmire, păstrare, completare şi evidenţă a carnetelor de muncă va cuprinde obligatoriu următoarele documente:
(a) diploma de absolvire a învăţământului liceal sau, după caz, a învăţământului
postliceal sau superior (copie);
(b) contractul individual de muncă încheiat cu angajatorul (copie);
(c) carte de identitate (copie);
(d) certificat cazier judiciar valabil în original sau în copie pentru situaţia în care
persoana este împuternicită şi de alt angajator;
(e) curriculum vitae al persoanei împuternicite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atestare iru aijin aijin Buna ziua. Pentru atestarea unei persoane sa completeze cartile de munca este necesar si un curs de inspector RU sau poate da examenul daca firma il ... (vezi toată discuția)
Atestare itm mihapet mihapet Buna ziua, Vreau sa dau in ianuarie examenul de atestare a inspectorilor de resurse umane la ITM, dar nu stiu pana cand se fac inscrierile. mentinez ca ... (vezi toată discuția)
Dreptul de completare in carnetele de munca elyss elyss Buna ziua Mi s-a oferit un post de Manager resurse umane, dar voi face tot de tine de acest departament inclusiv salarizare. Carnetele de munca se tin la ... (vezi toată discuția)