avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul de completare in carnetele de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul de completare in carnetele de munca

Buna ziua

Mi s-a oferit un post de Manager resurse umane, dar voi face tot de tine de acest departament inclusiv salarizare.
Carnetele de munca se tin la societate.
Intrebarea mea este daca pot completa diverse inregistrari in carnetele de munca sub aceasta titulatura (manager).
Mentionez ca am cursul de inpector de resurse umane.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:05, 28 Noiembrie 2008
Pentru a completa carnetele de munca trebuie sa aveti avizul dat de ITM, in urma unei testari facute la sediul lor. Pentru asta luati legatura cu ITM sa va spuna cand se tin asemenea testari care se fac contra cost.
Inregistrarile in carnetul de munca se pot face fie sub titulatura de inspectoe resurse umane fie sub cea de manager resurse umane.
Mult succes!
Chiar daca aveti cursul de inspector resurse umane , daca nu aveti atestatul ITM nu puteti face inscrieri in carnetul de munca al salariatilor.

Dosarul pentru atestare va cuprinde urmatoarele acte:
1. cererea unitatii pentru eliberarea aprobarii privind pastrarea si completarea carnetelor de munca la sediul societatii
2. angajamentul angajatorului pentru eliberarea aprobarii privind pastrarea si completarea carnetelor de munca la sediul societatii de respectare a prevederilor Decretului nr.92/1976
3. decizia privind desemnarea persoanei/ persoanelor fizice care va/vor îndeplini atribuţiile de întocmire, completare, păstrare şi evidenţă a carnetelor de muncă;
4. declaratie in care sa se specifice cate carnete de munca sunt gestionate de firma;
5. dosarul persoanei/persoanelor fizice desemnată/te de angajator care va/vor îndeplini atribuţiile de întocmire, completare, păstrare şi evidenţă a carnetelor de muncă care cuprinde:
(a) diplomele de absolvire a învăţământului liceal, postliceal sau superior, după caz;
(b) contractul individual de muncă (copie xerox);
(c) acte identitate (copie xerox);
(d) cazier judiciar;
(e) certificat care sa ateste perfectionare in domeniul relatiilor de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Operare carti de munca kittybutnariu kittybutnariu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns ca urmatoarea problema: ce functie trebuie sa aiba persoana cae opereaza in cartile de munca ale salariatilor ... (vezi toată discuția)
Carnetul de munca ioanav04 ioanav04 buna seara! poate cineva sa-mi spuna ce conditii trebuie sa indeplineasca un angajat al unei companii pentru a putea face inregistrari in carnetele de ... (vezi toată discuția)
Atestare iru aijin aijin Buna ziua. Pentru atestarea unei persoane sa completeze cartile de munca este necesar si un curs de inspector RU sau poate da examenul daca firma il ... (vezi toată discuția)