avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poate o OUG să îmi afecteze drepturile din CCM? ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poate o OUG să îmi afecteze drepturile din CCM? adică pot ...

Poate o,OUG să îmi afecteze drepturile din CCM .adică pot ataca in instanță daca nu îmi sunt respectate drepturile din CCM?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:04, 20 Decembrie 2023
Despre ce OUG vorbiti si despre ce drepturi?
Este vorba despre art 14 pct c din OUG 115/2023.tin să menționez că acest drept este acordat și prin legea 195/2020 la art 11 pct g și este acordat și prin ccm in vigoare.poate fi considerat art 14 din OUG 115/2023 ca și limitarea unor drepturi?având în vedere că este deja legea organică 195/2020 care nu îmi limitează acest drept

Cornel Vasile a scris:

Despre ce OUG vorbiti si despre ce drepturi?

Nu cred ca este nicio limitare ..

art. XIV
În anul 2024 se acordă reduceri de tarife sau, după caz, gratuități, numai în limita a 3 călătorii dus-întors sau 6 călătorii simple, la facilitățile de transport prevăzute de următoarele acte normative:
a) art. 5 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 341/2004, cu modificările și completările ulterioare;
b) art. 210 alin. (3) din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecătorilor și procurorilor;
c) art. 1, art. 2 alin. (1), (2) și (4), art. 3 alin. (1) și (2), art. 4 alin. (1), (2) și (3), art. 5, art. 8 alin. (1), (2) și (3), art. 9 alin. (1), art. 11 alin. (1) și art. 12 din Ordonanța Guvernului nr. 112/1999 privind călătoriile gratuite în interes de serviciu și în interes personal pe căile ferate române, republicată, cu modificările ulterioare

Legea special poate deroga de la legea generala.
Care este legea generala?

Cornel Vasile a scris:

Nu cred ca este nicio limitare ..

art. XIV
În anul 2024 se acordă reduceri de tarife sau, după caz, gratuități, numai în limita a 3 călătorii dus-întors sau 6 călătorii simple, la facilitățile de transport prevăzute de următoarele acte normative:
a) art. 5 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 341/2004, cu modificările și completările ulterioare;
b) art. 210 alin. (3) din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecătorilor și procurorilor;
c) art. 1, art. 2 alin. (1), (2) și (4), art. 3 alin. (1) și (2), art. 4 alin. (1), (2) și (3), art. 5, art. 8 alin. (1), (2) și (3), art. 9 alin. (1), art. 11 alin. (1) și art. 12 din Ordonanța Guvernului nr. 112/1999 privind călătoriile gratuite în interes de serviciu și în interes personal pe căile ferate române, republicată, cu modificările ulterioare

Legea special poate deroga de la legea generala.

Ordonanța Guvernului nr. 112/1999 privind călătoriile gratuite în interes de serviciu și în interes personal pe căile ferate române

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis calatorie, pensionar cfr Aurelian Gherasim Aurelian Gherasim Posed un peris calatorie pe cfr cod 7.3 cu 24 file. Un drept dobandit din anul 2000 can am iesit la pensie. Vreau sa stiu in anul 2012 cate file de permis ... (vezi toată discuția)
Reducerea numarului de calatorii gratuite la pensionarii cfr sandu49 sandu49 Salut. Fratilor! Portocalii ne-au mancat si din nr de calatorii gratuite (permise CFR). Stie careva in ce baza legala au facut acest lucru? (vezi toată discuția)
Impozit permise cfr sexu sexu Proiect de modificare la Ordonanța 112/1999 privind călătoriile gratuite în interes de serviciu şi în interes personal pe căile ferate române,,,,,,10. ... (vezi toată discuția)