avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere abuziva- in urma hotărârii definitive a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere abuziva- in urma hotărârii definitive a CA Brasov ...

Concediere abuziva- in urma hotărârii definitive a CA Brasov a fost anulata decizia de concediere pe baza presupuselor absente nemotivate, care s-au dovedit in instanță ca nereale întrucât aveam cerere CO dar respinsa. Acum după 16 luni de la concediere mi-a încetat de drept CIM pentru împlinirea vârstei. Adeverința eliberată de angajator cuprinde cele 8 zile absente nemotivate pentru care m-am judecat. Prin anularea deciziei de concediere pe baza absentelor nu se anulează și absentele ??? Menționez ca în 38 ani vechime în muncă nu am avut nici o absență nemotivata.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:01, 20 Decembrie 2023
Depinde de ce se mentioneaza in hotararea pronuntata ... anularea deciziei de concediere insemana repunerea partilor in situatia anterioara emiterii actului de concediere.

S-au anulat si actele premergatoare concedierii ?

Cornel Vasile a scris:

Depinde de ce se mentioneaza in hotararea pronuntata ... anularea deciziei de concediere insemana repunerea partilor in situatia anterioara emiterii actului de concediere.

S-au anulat si actele premergatoare concedierii ?

Concedierea a avut la baza absente nemotivate, prin respingerea neanunțată a cererii mele de CO. Prin sentința se anulează decizia de concediere, cu reintegrare și plata despăgubirii. Tocmai asta întreb. Dacă s-a anulat decizia de concediere înseamnă ca s-a luat în calcul cererea de CO
Eu v-am explicat ca trebuie vazuta hotararea ... ce motive a invocat instanta pentru a anula decizia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotãrâre judecatoreasca dumi32 dumi32 Buna seara, as dori sa va prezint următoarea speta si poate mă puteți ajuta cu niște răspunsuri, o salariata a fost data afara in urma ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva in data de 5 iul 2022 am fost concediat in ... Vasiledumitru58 Vasiledumitru58 Concediere abuziva In data de 5 Iul 2022 am fost concediat in baza a 3 decizii simultane 1. Avertisment pentru presupusa avariere a auto de serviciu 2. ... (vezi toată discuția)
Sfat reintegrare smeagull smeagull Buna ziua, Ma aflu in situatia angajatorului care are de operat reintegrarea unui angajat, in urma castigarii de catre acesta in instanta a contestatiei la ... (vezi toată discuția)