avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sfat reintegrare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sfat reintegrare

Buna ziua,

Ma aflu in situatia angajatorului care are de operat reintegrarea unui angajat, in urma castigarii de catre acesta in instanta a contestatiei la decizia de concediere.

Am o serie de probleme in care va rog sa ma ajutati cu un sfat:

1. Pentru plata drepturilor salariale din urma (aprox. 2 ani), declaratiile rectificative se fac:
a) o singura declaratie pentru toti anii
b) p declaratie pentru fiecare an?
(intreb pentru ca nu sunt contabil, si vreau sa fiu sigur ca iese bine).

2. Hotararea nu precizeaza nimic despre concediul de odihna. Adica ma obliga la plata dr. salariale (majorate, indexate) precum si la plata tuturor celorlalte drepturi pe care le-ar fi avut reclamantul in calitate de salariat.
Cum sa procedez cu concediul de odihna aferent perioadei ... nelucrate?

3. Se pare ca salariatul meu taraganeaza reintegrarea. Adica, la telefoanele si mesajele (prin intermediari) sa se prezinte la lucru, ma evita (normal, as zice, ca doar castiga bani pana la reintegrarea efectiva...).
Daca nu reusim sa ne intelegem, cum ma saftuiti sa procedez? (sincer va spun, ma gandeam la o anulare a cim, pentru ca se pare ca nu vrea sa se prezinte la examenul medical periodic) (asta pe langa o noua concediere, pentru absente nemotivate).

Daca mai avti si alte sfaturi legate de reintegrare si plati restante, va rog sa le impartasiti si unui incepator ca mine :)

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 09:43, 19 Ianuarie 2010
:offtopic:

destept salariat! =D> poate ca si-a schimbat si domiciliul :D
"absente nemotivate" sincer nu cred !
Precis ca si-a schimbat domiciliul, insa nu si prietenii... Din fericire, asta cu domiciliul nu este cea mai mare problema a mea, multumita unor ... execeptii procedurale solutionate recent.

@Ctynn: chiar daca eu nu vreau sa ajung acolo, sigur se poate concedia cu "absente nemotivate", sau alt tip de abatere disciplinara (se gasesc in RI;) ).
E mai delicat de facut, insa nu vad vreo interdictie legala.
Incercam insa, discret, sa cer parerea despre o ... constatare a nulitatii cim.

Alte pareri?

de comun acord sau de catre instanta se poate constata nulitatea c.i.m.-ului !:)
p.s. daca nu a fost reintegrat de unde absente ? ;)
Nu se poate constata nulitatea c.i.m. .... in baza hotararii instantei de judecata, emiteti o noua decizie prin care se anuleaza decizia de concediere si prin care dispuneti reintegrarea lui in munca.
Comunicati decizia si apoi procedati la cercetarea prealabila disciplinara pentru absente nemotivate.
destept salariat!

Precis nu este angajat la privat.
Salariatul trebuie sa solicite angajatorului punerea in executare a hotararii judecatoresti. Amanarea exercitarii acestui drept de catre salariat (castigatorul procesului), demonstreaza reaua credinta a acestuia caz in care (cred) se poate vorbi de un abuz de drept al salariatului.
Al Athanasiu - Unele aspecte de fond şi de procedură în legătură cu stabilirea şi
acordarea despăgubirilor, în cazul anulării deciziei de desfacere a contractului de
muncă, în Revista română de drept nr. 10/1988

Alte discuții în legătură

Reintegrarea in munca - situatia putin atipica.rog opinii. RobinHood RobinHood Buna ziua. Am mai multe intrebari in privinta procedurii de reintegrare a unor salariati care au castigat, in prima instanta , procesul (urmeaza ... (vezi toată discuția)
Punere în executare hotãrâre judecãtoreascã în materia dreptului muncii a_mira a_mira A fost admisă de către instanţa de fond contestaţia formulată împotriva deciziei de concediere, dispunându-se reintegrarea salariatului şi plata ... (vezi toată discuția)
Reintegrarea salariatului Lipi Lipi Pe scurt... S-a emis decizie de desfiintare a postului, s-a emis instiintarea de preaviz... Nu au fost contestate de catre salariat. La incetarea preavizului ... (vezi toată discuția)