Pe scurt...
S-a emis decizie de desfiintare a postului, s-a emis instiintarea de preaviz... Nu au fost contestate de catre salariat.
La incetarea preavizului (suspendat de multe ori - concedii medicale) angajatorul emite o noua decizie "incepand cu data X- data expirarii termenului de preaviz, inceteaza CIM a salariatului Y.." Decizia asta e contestata de salariat si instanta dispune reintegrarea #-o Dupa primirea sentintei ii fac Adresa salariatului "in 5 zile de la primirea prezentei sa va prezentati pt reintegrare..." Salariatul imi trimite o adeverinta medicala de incapacitate pt o anume perioada si o adresa prin care, printre altele, ma acuza ca fac doar cereri formale de angajare si ca de fapt n-as vrea sa o reangajez (o fi medium de stie...)si ca "odata cu ameliorarea starii de sanatate ma va informa data cu care se va prezenta la societate":-/
Cu putine zile inainte de expirarea perioadei de incapacitate mentionata in adeverinta medicala imi trimite o noua Adresa prin care ma anunta ca "este necesara organizarea unei intalniri la sediul societatii pt clarificari" si propune ca data intalnirii sa fie in 10 zile de la data expirarii perioadei de incapacitate.
Ii trimit o noua adresa (manat de ganduri bune... sentinta spune ca ii voi plati drepturile pana la reintegrarea efectiva... or salariatul ma plimba si eu sunt obligat sa-i achit salariile... X-( ) prin care o anunt ca il astept in ziua imediat urmatoare expirarii perioadei de incapacitate...
N-a venit nici atunci, nici in ziua propusa de el... Intre timp REINTEGRAREA EFECTIVA nu se realizeaza, salariile se aduna si eu nu stiu ce sa mai fac... Sfaturi? :-/ Comisie disciplinara pt neprezentare la locul de munca? O noua concediere? :O#-o:((
Am avut si eu un caz asemanator si nu am avut ce sa ii facem pana in momentul in care s-a decis sa vina sa ii facem reintegrarea conform hotararii judecatoresti.
cand ati chemat salariatul in ziua "urmatoare celei de incetare a starii de incapacitate", ati mentionat o data anume? gen...3 martie 2008? ma gandesc daca in acest caz ati putea constata ca absenteaza nemotivat si sa parcurgeti o noua procedura disciplinara.
eu as incerca o cercetare disciplinara si o noua concediere, vorba cuiva de pe forum, "politieneasca" - respectand procedura intocmai.
In plus, convocarea pentru cercetare s-ar putea sa il motiveze sa se prezinte la angajator...
In urma hotararii de reintegrare in functie nu doar angajatorul are obligatii, ci si salariatul - mai binezis acesta are obligatia de a se prezenta la locul de munca. In cazul in care are probleme de sanatate trebuie sa va prezinte un certificat de concediu medical, nu o adeverinta ( pe baza careia inteleg ca acesta isi motiveaza neprezentarea , iar Dvs. ii platiti salariul ca si cum ar fi prezent ).
Dvs. ati procedat la reintegrarea in munca in baza hotararii judecatoresti (respectiv repunerea in functie, completarea in carnetul de munca, etc...), salariatul nu s-a prezentat, deci....aveti tot dreptul sa demarati cercetarea disciplinara pentru absente nemotivate, urmand a lua masurile de.....desfacere disciplinara a CIM (cu respectarea stricta a procedurii ).B-)
Tana are dreptate.
Daca salariatul nu a prezentat un certificat de concediu medical se poate incepe procedura de cercetare disciplinara prealabila pentru absente nemotivate.