avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reintegrare salariat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reintegrare salariat

X a fost angajat la societatea noastra dar a fost concediat. Ne-a actionat in instanta si a obtinut hotarare favorabila, reincadrarea pe post plus salariile restante. Hot s-a pronuntat in noiembrie 2011 iar noi nu am facut recurs. De atunci asteptam sa revina la serviciu, ne-a comunicat ca vine dar pana acum nu s-a prezentat. Ce putem face?
Cat mai asteptam?
Cel mai recent răspuns: Gabyna , utilizator 11:06, 13 Ianuarie 2012
Situatia de pana acum nu schimba cu nimic hotararea instantei.
Punerea in aplicare a hotararii instantei se face la cererea partii/partilor interesate.
La prima vedere, in acest caz, partea interesata pare a fi salariatul dar judecand mai in profunzime observam ca angajatorul ar trebui sa aiba initiativa punerii in aplicare a hotararii intrucat el este cel ce pierde din tergiversarea situatiei.
Cat priveste angajatul, acesta are dreptul sa ceara punerea in executare a hotararii intr-un interval de maximum trei ani .
De asteptat, asteptati cat puteti.
Cand nu mai puteti astepta, emiteti o decizie de punere in aplicare a hotararii judecatoresti incepand cu data de......., comunicati-i pe un canal oficial si angajatului si daca nici in acest caz nu se prezinta, concediati-l pentru absente nemotivate urmand procedura legala.
In cazul in care se intampla asa, plata salariilor restante se face de la data stabilita de instanta (de regula de la concediere) pana la data ramanerii hotararii ca irevocabila (data expirarii dreptului la recurs).
Ultima modificare: Miercuri, 21 Decembrie 2011
rosu gheorghe, utilizator
Daca aveti hotararea instantei o puneti in executare ... emiteti decizia de reintegrare si daca nu se prezinta la munca il treceti absent nemotivat si apoi urmati, daca doriti, procedura cercetarii disciplinare ...
Am emis o decizie prin care s-a revocat decizia privind concedierea si i-am comunicat-o prin scrisoare recom cu confirmare de primire. Noi il asteptam deoarece in Revisal acum figureaza ca angajat pe acelasi post. Ne- a sunat si a spus ca nu se prezinta deoarece o sa ne actioneze in instanta pt ca am incalcat "facut o gafa".
Cum trebuie procedat? L-am anuntat in scris ca e din nou angajat, daca vine primeste si salariile restante. Cu ce gresim ?Ce trebuie facut?
Sunteti pe drumul cel bun.
Aveti dreptul la initiativa punerii in aplicare a hotarari si nu vad sa fi facut nicio gafa.
Mergeti mai departe cu pasii urmatori!
Si intre timp ce facem?
Il trecem nemotivat?

Alte discuții în legătură

Sfat reintegrare smeagull smeagull Buna ziua, Ma aflu in situatia angajatorului care are de operat reintegrarea unui angajat, in urma castigarii de catre acesta in instanta a contestatiei la ... (vezi toată discuția)
Sfat reintegrare sxamo39_p sxamo39_p In urma unui litigiu cu angajatorul, in favoarea fostului salariat a fost dispusa anularea deciziei de concediere, a fost reintegrat si s-a dispus plata ... (vezi toată discuția)
Procedura reintegrare in munca ContSters146823 ContSters146823 Am primit hotararea privind reintegrarea in munca a unui fost salariat concediat . Daca salariatul nu s-a prezentat, pentru punerea in aplicare cum procedam? ... (vezi toată discuția)