avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Buna ziua, Stiti cumva ce norma legala precizeaza ca ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Buna ziua, Stiti cumva ce norma legala precizeaza ca pentru a ...

Buna ziua,

Stiti cumva ce norma legala precizeaza ca pentru a emite facturi este necesar un contract sau o comanda?

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:17, 28 Decembrie 2023
... factura fiscala este documentul contabil emis de persoane fizice autorizate, de intreprinderi mici si mijlocii si de marii contribuabili. In ea se regaseste lista cu produsele vandute sau cu serviciile prestate, iar emiterea se face pe baza unui contract incheiat in prealabil intre furnizor si client ...
[ link extern ] /

Vedeyi si art.319 si urm C.fisc.
Multumesc mult, dar nicaieri in paragrafele respective nu se vorbeste de contract sau comanda.. A fost o lege pentru intarirea disciplinei contractuale 469 /2002, dar e abrogata. Se pare ca acum este doar recomandat sa ai contract.
Intr-adevar nu este obligatorie, insa consider ca este necesar intocmirea si semnarea unui contract care sa stea la baza facturii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura neachitata chans chans In cazul in care o factura nu a fost semnata de catre beneficiar (soc. comerciala), conform unui contract in vigoare, pot trimite o notificare de plata, pentru ... (vezi toată discuția)
Facturile proforme sunt acceptate in instanta? mihaela vasilescu mihaela vasilescu in situatia in care un client nu plateste pe motiv ca nu achita proforme??, in instanta sunt acceptate aceste facturi proforme? din cate stiu ... (vezi toată discuția)
Contracte comerciale flaviana flaviana In ce act normativ as putea gasi precizari referitoare la obligativitatea incheierii diferitelor tipuri de contracte comerciale? De ex am auzit ca e neaparat ... (vezi toată discuția)