Buna seara.
As dori sa stiu daca in cazul solicitarii catre DGASPC de monitorizare a legaturilor cu minorul, sunt anuntati ambii parinti (rezidentul si nerezidentul) de catre reprezentantii DGASPC de faptul ca in perioada X va urma sa se efectueze aceasta monitorizare.
In cazul în care unul dintre părinți împiedică sau afectează în mod negativ legăturile personale ale copilului cu celălalt părinte, prin nerespectarea programului stabilit de instanță sau convenit de părinți, celălalt părinte poate cere serviciului public de asistență socială sau, după caz, persoanelor cu atribuții de asistență socială în circumscripția căruia se află locuința copilului, să monitorizeze relațiile personale cu copilul pentru o durată de până la 6 luni.
Multumesc. Asta am si facut.
Interebarea era alta. DGASPC-ul anunta ambii parinti ca urmeaza ca in data X sa fie prezenti la adresa Y pentru a monitoriza preluarea si inapoierea minorului? Sau DGASPC-ul anunta parintele nerezident ca incepand cu data X va incepe monitorizarea?
Asa zic si eu. Sau cel putin sa nu anunte partea vizata de incalcarea dreptului la vizita.
Eram doar curios daca exista vreo reglementare legala in acest sens.