avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am divorțat la notar si trebuie sa plătesc pensie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am divorțat la notar si trebuie sa plătesc pensie alimentara ...

Am divorțat la notar si trebuie sa plătesc pensie alimentara dupa fetita,însă m-a lasat cu un credit de nevoi personale aproape egal cu salariul si nu in pot refinanta, insa de 3 luni nu ii mai dau pensia fiindcă nu ma descurc si vreau sa stiu ce pot face fiindcă ea este coplatitor si nu a cerut partajul,iar la banca nu am ce sa fac fiindcă trebuie plătit
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:43, 24 Decembrie 2023
Plata pensiei de întreținere nu are legătură și ratele și este o obligație principala, care are prioritate la plata fata de orice alte datorii.
Cu privire la credit, puteți face partaj, sa o oblige instanta pe fosta soție sa plătească și ea parte din suma. Partajul între foștii soți se face atât cu privire la bunurile dobândite în timpul căsătoriei, cât și la datorii.
Vorbiti cu mama despre partaj, poate compensați neoficial sumele.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Decembrie 2023
gi-jane2, moderator
Numa sa aveți grija cum compensati, sa nu luați teapa :)))). Legal sumele nu se pot compensa, banii de pensie sunt banii copilului, ratele sunt datoriile părinților.
Dacă soția este buna credinta și exista încredere și înțelegere, puteți încerca un acord cu privire la partaj. Dar dacă nu, aveți mare grija sa nu va treziți cu plângere penala și executare silită, liniștit fiind ca ati compensat.
Plătiți pensia pentru copii, faceți cum puteți, că vă puteți trezi executat silit pe salariu, cu conturile bancare blocate, și chiar în paralel cu plângere penală.

Urgentați partajul pentru a rezolva cât mai repede problema creditului și a ratelor lunare.
Ultima modificare: Duminică, 24 Decembrie 2023
Dapix, utilizator
Nu ne spuneti cine a ramas cu locuinta.

Alte discuții în legătură

Coplatitor intr-un imprumut de nevoi personale pateasorin pateasorin Sunt coplatitor intr-un contract cu o banca pentru un imptumut de nevoi personale pe 10 ani . Din contract , au fost platite ratele lunare timp de 5 ani . Din ... (vezi toată discuția)
Impartire ana.avasiicii ana.avasiicii Buna seara, Poate ma puteti ajuta... Sunt divortata si am impreuna cu fostul meu sot un apartament (ai carui proprietari suntem impreuna), cumparat cu banii ... (vezi toată discuția)
Executare silita dupa partaj catalucan catalucan Buna ziua. Impreuna cu fosta sotie am dobandit o casa in urma unui credit de nevoi personale. Dupa divort, in urma unui proces de partaj, instanta a hotarat ca ... (vezi toată discuția)