avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita dupa partaj
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita dupa partaj

Buna ziua. Impreuna cu fosta sotie am dobandit o casa in urma unui credit de nevoi personale. Dupa divort, in urma unui proces de partaj, instanta a hotarat ca eu sa-i platesc fostei sotii sulta egala cu jumatatea din valoarea casei. Totodata obliga partile la plata egala a datoriilor la banca. Deci ea trebuie sa achite jumatate din credit lunar. Mentionez ca ea nu a mai platit dupa divort, eu fiind cel care a suportat creditul in totalitate. Creditul este pe numele meu ea fiind coplatitor.
Acum ea ma executa silit pentru a recupera banii, dar in continuare nu plateste. Abia mi-a sosit prima notificare de la executor. Ce pot face in acest caz? As vrea sa-mi recuperez suma de bani platita in locul ei la banca.
Iar mai grav este ca nu am toata suma pe care executorul o cere, putand doar sa platesc cam jumatate. Nici casa nu as vrea sa o pierd pentru ca raman pe drumuri.
Cel mai recent răspuns: catalucan , utilizator 11:18, 25 Ianuarie 2012
Se poate suspenda executarea (....), cateva artificii procedurale si puteti amana plata. Despre obligatia de plata a sotiei, privind creditul, va puteti indrepta impotriva dansei, tot prin executor, ori prin intermediul bancii.
Am vorbit deja la banca. In mod normal banca trebuie sa tina cont de hotararea judecatoreasca si sa o urmareasca pe ea daca nu plateste. In mod normal eu daca-mi platesc jumatate de credit in fiecare luna, nu ar trebui sa am probleme cu banca chiar daca creditul este pe numele meu.
In ceea ce priveste suma de recuperat de la ea, cred ca o sa contactez un executor pentru a compensa cumva datoriile.
Intrebarea mea este : pot esalona cumva plata sultei? Sau daca ii dau doar jumatate din bani, executorul mai poate scoate casa la vanzare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate sa-mi scoata banca apartamentul la vanzare? dorat dorat Buna seara. fosta sotie a scos un credit de nevoi personale. creditul este girat cu casa fostiilor socri eu sunt coplatitor in contractul de credit,vreau sami ... (vezi toată discuția)
Nu mai vreau sa fiu in calitate de coplatitor iuly-iuliana iuly-iuliana am divortat de 2 ani jumatate. la partaj eu am luat casa iar fostul sot bani de pe jumatate din casa si a preluat creditul auto, eu avand calitatea de ... (vezi toată discuția)
Solutie recurs gresita ? catalucan catalucan Buna ziua. Am avut un credit impreuna cu fosta sotie in urma caruia am contruit o casa. Ea fiind codebitor, eu titular. Dupa divort, la partaj, prima ... (vezi toată discuția)