avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitare actiuni cesionate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitare actiuni cesionate

Fiscalitate Impozitare actiuni cesionate
Actiunile sunt dobandite prin Asociatia salariatilor PAS, dupa lupte seculare, la o societate nelistata pe bursa. In contractul de cesionare sunt specificate numarul de actiuni cesionate, pretul nominal si pretul de vanzare al actiunilor. Aparent a fost o afacere buna !
Pretul real platit de mine, probat cu chitante, este dublu fata de pretul nominal trecut in contract.
Pot calcula si plati impozitul dupa costurile reale?
Cel mai recent răspuns: vandarel , utilizator 22:25, 24 Decembrie 2023
Nu puteți deduce din prețul incasat decât cheltuiala cu achizitia actiunilir și comisioanele platite la cumpărare și vanzare.
Nu știu in ce consta acea diferenta pentru care aveți documente doveditoare (chitante) și care scrieți ca v-a dublat aproape suma.
Achizitia actiunilor initiale de catre PAS a fost conditionata si de aport capital de lucru suplimentar, investitii platite de noi in rate de-a lungul a 5 ani concretizate in majorari succesive de capital si emitere de actiuni. Suma totala platita de mine cu chitante pentru plata actiuni, capital de lucru si investitii este aproape egala cu pretul de vanzare.
Majorarea de capital înseamnă că aveți mai multe acțiuni decât au fost alocate dumneavoastră la data constituirii PAS. Acțiunile aceasta noi le-ati obtinut contracost prin acele aporturi în numerar.
Nu ma incalzeste cu nimic ca am 7000 de actiuni fata de 1000, când valoarea lor nominală din contractul de cesiune initial este jumatate din ce-am platit eu. Am o notificare de la Asociatia salariatilor PAS in care precizeaza suma incasata de la mine. Poate o acceptă la Anaf ! Primiti vă rog urări de sănătate și gânduri bune în ajun de Crăciun, de la noi !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit cesiune parti sociale Ligia G Ligia G Probabil ca a mai fost pus in discutie acest subiect, dar am incercat sa aflu de la administratiile financiare de sector care este valoarea impozitului in ... (vezi toată discuția)
Stabilirea impozitului pe venit in cazul retragerii partilor sociale de o persoana fizica nicolaeelena nicolaeelena In anul 2006 am intrat ca persoana fizica, intr-o societate cu raspundere limitata- SRL cu un numar de parti sociale reprezentate de actiuni la 4 firme ... (vezi toată discuția)
Vanzare a unei parti dintr-un srl loredana501 loredana501 As avea si eu nevoie de cateva info...va rog...Avem un SRL cu 4 asociati dintre care unul este si administrator.Srl-ul are 2 firme in componenta care ... (vezi toată discuția)