avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Eu Adult si ea Minora (16 ani) - Ce pericole exista? ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Eu Adult si ea Minora (16 ani) - Ce pericole exista? Ceea ce stiu este ...

Eu Adult si ea Minora - Ce pericole exisita? Ceea ce stiu este corect?
- Buna ziua! Stiu ca este recomandat si etic ca un adult sa nu se implice in relatii cu un minor, si mai ales, nu unele de natura sexuala dar...Sa presupunem totusi ca lucrurile se intampla, ca eu o plac si ea ma place si, vrea sa isi inceapa viata sexuala cu mine,cat de problematic poate fi? Am inteles ca legiile privind siguranta minorilor se bazeaza in mare parte pe prevenirea exploatarii, ceea ce este o situatie separata de situatia descrisa de mine. Toate legiile privind asa zisul Grooming, din cate stiu eu, presupun ca trebuie in primul rand o diferenta de putere, (profesor-elev, avocat-client,medic-pacient) ca sa putem vorbi de o infractiune, apoi, trebuie ca minora respectiva sa fie supusa unui proces de izolare de familie sau prieteni si nu cel mai putin important, presupune lipsa consimtamantului. Bun! Dar daca vorbim de o situatie precum am descris-o eu, fara tendinte de izolare, consimtamant reciproc si fara diferente de putere (eu student, ea eleva) ar trebui sa ma mai ingrijorez? daca da, de ce? Lasand la o parte problema eticii, care, in viziunea mea, este subiectiva si depinde de fiecare..
Ultima modificare: Miercuri, 27 Decembrie 2023
Hhh13580, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:31, 27 Decembrie 2023
Am scrie eu ca exista infractiune ce ati postat dvs, cititi mai bine raspunsurile mele si textul de lege .
Cornel Vasile, Consilier juridic

Cornel Vasile a scris:

Am scrie eu ca exista infractiune, cititi mai bine raspunsurile mele si textul de lege .

Eu nu prea vad infractiunea in acest caz, cu tot respectul! argumentul este ca nu vorbim de o actiune contra libertatii si integritatii. Nu aduce prejudicii materiale sau de alta natura.
Hhh13580, utilizator
Alt argument care poate fi luat in considerare : varsta fetei ...varsta limită a fost fixată prin Legea 217/2023 la 16 ani, dar numai pentru situația în care celălalt participant la actul sau raportul sexual este major.

În Legea 217/2023 faptele nu constituie infracțiune dacă diferența de vârstă între victimă și autor nu depășește 5 ani.
nu depaseste, deci acum pot spune sus si tare ca nu este infractiune? Pare ca au fixuri cu cifre, conteaza cifrele mai mult decat persoanele in sine
Hhh13580, utilizator
Cred ca da... pentru cei care au legiferat, conteaza cifrele mai mult decat persoanele in sine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Relatie cu minora de 15 ani- consecinte? vlad2164 vlad2164 am 21 de ani si am o relatie cu o fata de 15 ani.parintii ei ne ameninta ca ne despart si ca o sa ajung la politie pentru corupere.fata le zice ca nu are ... (vezi toată discuția)
Raport sexual cu minor Vasilica 2015 Vasilica 2015 daca eu am 27 de ani si fata 14 ani iar parintii ei nu sunt de acord(sunt divortati sta cu maicasa) iar maicasa a dat declaratie ca am intretinut relatii ... (vezi toată discuția)
Legea privind violul unei minore Nekyh Nekyh Bună ziua. Vi se pare normal ca politia sa declare ca nu are ce face, doar pentru ca atât victima (care avea 13 ani în momentul respectiv... 14 acum) cât ... (vezi toată discuția)